Close

Zaterdag 14 december: Taizé-viering

Binnen de Protestantse Gemeente Doetinchem wordt het komende half jaar op verschillende plekken een viering in de geest van Taizé gehouden. Om te beginnen op 14 december van 19.30 tot 20.15 uur in De Wingerd, met het thema ‘Verwachtingsvol’. U bent van harte welkom in deze viering. Na afloop is er met koffie en thee gelegenheid om na te praten.

De volgende viering is dan op 25 januari in de Slangenburgse kerk in het kader van de Week van het Gebed: ‘Buitengewoon vriendelijk’. De reeks gaat verder op 15 februari in Wehl, 14 maart in De Wingerd, 18 april in de Driekoningenkapel, 13 juni in de Slangenburgse kerk en 4 juli in de Driekoningenkapel. Alle vieringen beginnen om 19.30 uur.

Taizé is een bekende oecumenische geloofsgemeenschap in Frankrijk. Ieder jaar komen er duizenden jongeren (en ook ouderen) uit alle werelddelen om aangeraakt te worden door de sfeer van vrede en verzoening binnen deze gemeenschap. Echt een plek om je geloof te beleven, al zingend en biddend. De vieringen daar hebben een heel eigen stijl en sfeer, waarbij eenvoud, samen zingen, stilte, gastvrijheid en ontmoeting belangrijk zijn. Daarbij is een repertoire van kenmerkende liederen ontwikkeld.