Close

Vesper in de stad: de hele zomer door!

In de sfeervolle Driekoningen- kapel aan de Gasthuissteeg 2, in het centrum van Doetinchem, vindt iedere woensdagmiddag een bezinningsmoment    – een vesper – plaats. Iedereen is welkom. De vesper begint om 17.00 uur en duurt ongeveer 20 minuten. Vanaf half vijf is er gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken en medebezoekers te ontmoeten.

De vesper is een half uur van rust en bezinning, midden in de drukte van de stad, op een eeuwenoude, spirituele plek. Het geeft je gelegenheid je hoofd even leeg te maken, om op adem te komen en nieuwe energie te vinden.

Na een natte winter genieten we nu van al het groen en de overvloedige bloemenpracht. Dat brengt ons ertoe om deze zomer aandacht te besteden aan de schepping en de zorg voor de aarde. Immers, steeds meer mensen beseffen dat we op een andere manier met onze aarde moeten omgaan. We worden geconfronteerd met de signalen van een veranderend klimaat. Het lijkt wel of ook onze aarde, de natuur, alles wat leeft, behoefte heeft om op adem te komen.

De vesper heeft de vorm van een avondgebed. Samen staan we erbij stil hoe mooi alles om ons heen kan zijn: bloemen, bomen, vogels, vissen, dieren, zee, bergen, land. We luisteren naar teksten over water en wind, licht en donker, over alles wat leeft. Zo kunnen we inspiratie opdoen voor manieren om zelf respectvol te zorgen voor de aarde en alles wat zij voortbrengt.

Het hart van de vesper vormt de stilte van enkele minuten. In alle rust overdenk je wat je bezighoudt. In de diepte van je eigen hart spreek je je verlangens uit. Je kunt een kaarsje aansteken voor iemand aan wie je vandaag speciaal denkt.

Na een laatste tekst en mooie muziek verlaat je in stilte de kapel.