Close

Wehl: eerste Fairtrade dorp van Nederland

Wehl is het eerste Fairtrade dorp van Nederland. Onlangs kregen vertegenwoordigers van de werkgroep Fairtrade Wehl het kombord ‘Fairtrade Dorp’ overhandigd. Dit gebeurde in het Figi theater in Zeist, tijdens de inspiratie dag van Fairtrade Nederland.
De gemeente Doetinchem is er helaas niet in geslaagd haar titel ‘Fairtrade Gemeente’ te behouden. Wehl legde zich er echter niet bij neer. Het dorp wilde Fairtrade zichtbaar blijven promoten bij de komborden. Dus bedachten ze: “Wij willen het eerste Fairtrade Dorp van Nederland worden!”

De werkgroep Fairtrade Wehl sloot zich aan bij de beweging ‘Wehl Durft’ en ging met hardwerkende vrijwilligers door met de Fairtrade activiteiten in het dorp. Zo organiseren zij o.a. het jaarlijks Fairtrade ontbijt met 200 deelnemers tijdens het dorpsfeest, delen ze bananen uit bij de 4-daagse voor kinderen en staan ze ieder jaar met een kraam op de Koningsmarkt.

De PGD is trots op het doorzettingsvermogen van Wehl om deze titel binnen te halen! Gelukkig zijn alle vierplekken van de PGD nog steeds wel Fairtrade kerken. Dit is zichtbaar aan de duurzame producten die gebruikt worden: thee, koffie, suiker, paaseitjes, witte, rode en avondmaalwijn, sinaasappelsap met het Fairtrade keurmerk. En verder zoveel mogelijk biologische producten en duurzaam papier.