Close

Zaterdag 13 november: Taizéviering

Op zaterdag 13 november, 19.30 uur, is er een Taizéviering in de Slangenburgse kerk (IJzevoordseweg 35, Doetinchem). Het thema van de viering is: ‘sterkte en moed’. Daarbij lezen we Psalm 118 en Jozua 1: 5-9. De dichter van Psalm 118 weet waar hij kracht vandaan haalt als hij zegt: ‘De Heer is mijn sterkte, mijn beschermer, Hij heeft mij redding gebracht.’ En de Heer moedigt Jozua, de nieuwe leider van het volk Israël, aan om zijn taak te vervullen met de volgende woorden: ‘Wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer, je God, staat je bij.’ En natuurlijk zingen we vervolgens het bekende lied: ‘In de Heer vind ik heel mijn sterkte’ en andere liederen van Taizé. En we worden een tijdje stil om Gods nabijheid in ons leven te ervaren. Hopelijk kunnen we samen zingen en de fluitisten van Vivente zullen ons begeleiden. Wees welkom!

Klik hier voor de liturgie.