Christus en Menas

Taizéviering in Wehl

In het kader van de Tuin vol verhalen vindt er iedere maand een Taizéviering plaats in Doetinchem. Op zaterdag 15 februari, 19.30 uur, is dat in de protestantse kerk van Wehl (Grotestraat 25). Bij uitstek een geschikte kerk voor een viering waarbij we in een kring zitten rond een schaal met waxinelichtjes en een icoon.

Je hoeft niet in Taizé (de oecumenische leefgemeenschap in Zuid-Frankrijk; zie: www.taize.fr/nl) geweest te zijn om de smaak te pakken te krijgen van het samen herhaald zingen van liederen (er staan nogal wat liederen van Taizé in het Liedboek trouwens) en het stil worden om te bidden. Bij de ingang krijg je een folder aangereikt waarin het een en ander wordt uitgelegd over de vorm en de inhoud van de viering. Na de dienst is er koffie of thee en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.