Close
Henk Boonen

Ds. Henk Boonen

Sinds 1 januari 2016 ben ik voor 0,5 fte predikant van de Protestantse gemeente Wehl. Wehl zocht een predikant met als bijzondere taak om het samenwerkingsproces met andere gemeenten te begeleiden en inhoud te geven. Een uitdagende taak vond en vind ik: hoe kunnen we de kleine maar levende Protestantse gemeente behouden voor de toekomst? Daarbij ben ik een predikant die graag samen met anderen werkt en optrekt. Zo heb ik mijn taak opgevat om met de gemeente te zien wat het beste is met het oog  op de toekomst.  We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat een samengaan met de Protestantse gemeente Doetinchem voor Wehl het meeste perspectief biedt.

Zoals ik hiervoor al aangaf werk ik graag met collega’s en gemeenteleden samen. Het doet me goed om samen met anderen te kijken welke weg je het beste kunt gaan. Ook vind ik het boeiend om in het pastoraat met mensen op te trekken en met hen een eindje mee op te lopen op hun levensweg. Fijn is het om in de vieringen elkaar te ontmoeten en in het licht van God te zoeken naar verbindingen tussen het Woord in de bijbelse verhalen en de tijd waarin wij nu leven.

Destijds ben ik theologie gaan studeren omdat ik geboeid was door het Evangelie en door mensen. Die combinatie is al die jaren door gebleven.

Naast mijn werk als predikant probeer ik tijd te houden om te genieten van natuur en cultuur, te wandelen en fietsen en niet te vergeten te genieten van en met onze kinderen en kleinkinderen.

Eind van het jaar ga ik met emeritaat. Met de kerkenraad van de Protestantse gemeente Wehl is afgesproken dat ik de periode zal overbruggen totdat de vacature voor predikant vervuld is. Met het emeritaat zal nieuwe fase met een nieuw levensritme aan breken. Ook dat zal goed zijn.

N: ds. Henk Boonen
T: (0313) 41 41 60
E: h.boonen@hccnet.nl
Vrij:  zaterdag