Close
Kruispunten in de gemeente Doetinchem

Kruispunten in de gemeente Doetinchem

Door de eeuwen heen zijn mensen op weg gegaan om hun leven vorm te geven, familie en vrienden op te zoeken en zo hun leven in vreugde en verdriet te delen. Wegen zijn ontstaan, vanuit verschillende kanten kruisen ze elkaar. We leven als mensen niet alleen, juist die kruispunten mogen de plekken zijn, waar we elkaar ontmoeten, elkaar weer terugvinden en samen verder gaan.

Kruispunten in de gemeente Doetinchem is een boekje waarin bijzondere kruispunten in de gemeente Doetinchem te vinden zijn. Het zijn kruispunten waar letterlijk kruizen te vinden zijn. Een eeuwenoud symbool uit het christendom, dat veel mensen inspiratie, kracht, hoop en bemoediging geeft.

De horizontale balk kruist de verticale balk, zoals ook ons aardse leven een kruispunt mag zijn met het hogere, hemelse en goddelijke leven.

In dit boekje zijn 14 bijzondere kruizen opgenomen die op 10 plaatsen verspreid staan. Wij nodigen u uit om deze kruispunten eens te bezoeken. Bij ieder kruis staat een korte toelichting en een tekst om te overwegen. U kunt deze plaatsen overdag altijd bezoeken. Het zijn kruizen met een verhaal, een betekenis.

Als pastores in de gemeente Doetinchem hopen we dat deze kruispunten voor uw eigen levensweg verrijkend mogen zijn.
Wijke Greydanus, Helma van Loon, Henk Makkinga, Theo Menting, Paulus Tilma

KLIK HIER om het boekje te downloaden

Kruispunten in de gemeente Doetinchem

Routekaart Kruispunten