Close

Expositie collages Henri Westerhof in de Wingerd

Op  zondag 7 januari, 14.00 uur  is de officiële opening van deze verrassende, kleurrijke expositie van de collages van Henri Westerhof. Henri is dan zelf aanwezig  tot 17.00 uur.  Koffie en thee staan klaar, natuurlijk met iets lekkers erbij. Iedereen is van harte welkom bij deze opening. Henri kan u veel vertellen over zijn tijdrovende hobby en hoe hij te werk gaat bij het samenstellen van een collage. Vanaf 2 januari is de expositie al te zien in de hal van de Wingerd.  

Henri vertelt: “Ik komt uit een gezin met elf kinderen en we hadden het thuis niet breed. Om toch iets van mezelf te hebben ging ik van alles verzamelen.” En hij is er nooit mee gestopt. Uren brengt hij door met knippen en plakken. Niet online, maar met een echte schaar en heel veel lijmstiften. De foto’s en plaatjes haalt hij uit tijdschriften, ansichtkaarten, reisgidsen, reclamefolders enz. Alles wat hij denkt een keer te kunnen gebruiken, wordt uitgeknipt en op onderwerp bewaard om later te gebruiken in een collage. Hij is dan ook blij met iedereen die voor hem tijdschriften, plaatjesboeken, enz. bewaard. Henri maakt collages over de meest uiteenlopende onderwerpen: heksen, de efteling, motoren, vlinders, bossen, huisjes enz. Zijn collages zijn niet enkel opgeplakte plaatjes. Vooral in zijn recente werk wordt alles op kleur samengesteld en in perspectief geplakt. Dat geeft een fantastisch beeld van een sprookjes bos, een vlindertuin of een betoverend boslandschap. Er gaan honderden plaatjes in 1 collage! Je blijft ernaar kijken want iedere keer ontdek je weer iets nieuws. Ook voor kinderen is deze expositie zeer de moeite waard om te bekijken. En als je wilt, kun je zijn werk kopen. De prijs wordt in overleg vastgesteld.

Henri is gedurende de expositie aanwezig op de vrijdagen van 10.00- 12.00 uur en op zondag 21 januari van 13.00-16.00 uur. Ook dan kun je hem van alles vragen. Henri geeft graag uitleg over deze mooie hobby.
De Wingerd is maandag t/m donderdag van 10.00 – 15.00 uur geopend en op vrijdag tot 12.00 uur.