Agenda

De agenda van Protestantse Gemeente Doetinchem met een overzicht van komende activiteiten.

zo
Vierplek Catharinakerk, kerkdienst

voorganger: ds. Klaas A. Bakker, uit Doetinchem

Vierplek De Wingerd, kerkdienst

voorganger: ds. Thea Berendsen, uit Ellecom

Vierplek Slangenburg, kerkdienst

voorganger: ds. Helma van Loon

Vierplek Wehl, kerkdienst

voorganger: ds. Leen den Besten, uit Zevenaar

wo
Creatief in de kerk @ Slangenburgse kerk
feb 2 @ 14:00 – 16:00

Iedere eerste woensdag van de maand ben je welkom in de Slangenburgse kerk van 14.00-16.00 uur, met je ‘handwerk’. We kiezen iedere keer een onderwerp en daar praten we met elkaar over. Vind je het fijn om samen met anderen te werken (breien, haken, tekenen, borduren of wat ook maar) en te praten (of mee te praten zonder handwerk), schuif dan gezellig aan. Je hoeft geen lid van de kerk te zijn of bij de vierplek Gaanderen/Slangenburg te horen.

do
Een nieuw begin: het verhaal van Abraham @ Driekoningenkapel
feb 3 @ 10:30 – 11:30
Een nieuw begin: het verhaal van Abraham @ Driekoningenkapel

Elke donderdag vanaf 14 oktober, van 10.30 tot 11.30 uur, gaan we in de Driekoningenkapel (Gasthuissteeg 2, Doetinchem) de geschiedenis van Abraham lezen (van Genesis 11 t/m 25). Over het imposante verhaal van de vader van alle gelovigen, over het begin van het geloof in de God van Israël, ook de God van het Christendom. En die ook een rol speelt in de Islam. Kortom een boeiend persoon.

Vooraf (vanaf 10.15 uur) drinken we koffie en thee met elkaar. Na het lezen van het betreffende hoofdstuk is er gelegenheid tot het stellen van vragen en om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden kan bij Henk Makkinga per e-mail: henkmakkinga@kpnmail.nl of telefonisch (06) 50 98 45 28. Graag voor 14 oktober.

vr
Kloosterwandeling @ Slangenburgse kerk
feb 4 @ 10:15 – 13:45

Een meditatieve wandeling vanuit de Slangenburgse kerk naar de Sint Willibrordsabdij en terug. In de abdij wordt het middaggebed bijgewoond.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/kloosterwandeling

Coventrygebed in Driekoningenkapel @ Driekoningenkapel
feb 4 @ 12:15 – 12:30

Elke week komt op vrijdag van 12.15 tot 12.30 uur een aantal mensen uit verschillende kerken samen in de Driekoningenkapel voor het Coventrygebed. Dit is een korte liturgische viering voor vrede en verzoening. Ieder is van harte welkom om daaraan deel te nemen.

De wortels voor dit gebed liggen in de Tweede Wereldoorlog. De Engelse stad Coventry werd in november 1940 gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. In de ruïnes van de uitgebrande Sint Michaelskathedraal richtte iemand de volgende dag twee verkoolde dakspanten op in de vorm van een kruis, terwijl een priester, met dezelfde gedachte, een kruis maakte met behulp van enkele middeleeuwse spijkers. Voor de Dean van de kathedraal was dit een teken dat als reactie op de verwoesting niet gekozen moest worden voor vergelding maar voor verzoening.
Na de oorlog werd er vanuit Coventry contact gelegd met kerken in andere steden die door het oorlogsgeweld waren getroffen, om te beginnen met de Gedächtniskirche in Dresden, teneinde de gedachte van verzoening concreet gestalte te geven. Sindsdien is de Coventry-gemeenschap steeds meer kerken gaan omvatten in Europa en daarbuiten. In Nederland behoren zo’n vijftien kerken tot de gemeenschap. Het wekelijkse gebed op vrijdag is een verbindende factor: men weet zich verbonden met velen elders in de wereld die op ongeveer dezelfde tijd eveneens in gebed zijn.

ma
Leeskring @ Slangenburgse kerk
feb 7 @ 10:00 – 12:00

Leeskring o.l.v. ds. Helma van Loon in de Slangenburgse kerk. We lezen samen een spirituele tekst en gaan daarover in gesprek. Bijdrage: € 4.

Mediteren met de bijbel @ Slangenburgse kerk
feb 7 @ 14:00 – 16:00

Mediteren aan de hand van een bijbelgedeelte, onder leiding van ds. Helma van Loon, in de Slangenburgse kerk.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/mediteren-met-de-bijbel,