Agenda

De agenda van Protestantse Gemeente Doetinchem met een overzicht van komende activiteiten.

do
okt 21 @ 10:30 – 11:30
Een nieuw begin: het verhaal van Abraham @ Driekoningenkapel

Elke donderdag vanaf 14 oktober, van 10.30 tot 11.30 uur, gaan we in de Driekoningenkapel (Gasthuissteeg 2, Doetinchem) de geschiedenis van Abraham lezen (van Genesis 11 t/m 25). Over het imposante verhaal van de vader van alle gelovigen, over het begin van het geloof in de God van Israël, ook de God van het Christendom. En die ook een rol speelt in de Islam. Kortom een boeiend persoon.

Vooraf (vanaf 10.15 uur) drinken we koffie en thee met elkaar. Na het lezen van het betreffende hoofdstuk is er gelegenheid tot het stellen van vragen en om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden kan bij Henk Makkinga per e-mail: henkmakkinga@kpnmail.nl of telefonisch (06) 50 98 45 28. Graag voor 14 oktober.

vr
Natuurwandeling @ Slangenburgse kerk
okt 22 @ 10:15 – 13:00

Een meditatieve wandeling rond de Slangenburgse kerk in Doetinchem.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/natuurwandeling

Coventrygebed in Driekoningenkapel @ Driekoningenkapel
okt 22 @ 12:15 – 12:30

Elke week komt op vrijdag van 12.15 tot 12.30 uur een aantal mensen uit verschillende kerken samen in de Driekoningenkapel voor het Coventrygebed. Dit is een korte liturgische viering voor vrede en verzoening. Ieder is van harte welkom om daaraan deel te nemen.

De wortels voor dit gebed liggen in de Tweede Wereldoorlog. De Engelse stad Coventry werd in november 1940 gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. In de ruïnes van de uitgebrande Sint Michaelskathedraal richtte iemand de volgende dag twee verkoolde dakspanten op in de vorm van een kruis, terwijl een priester, met dezelfde gedachte, een kruis maakte met behulp van enkele middeleeuwse spijkers. Voor de Dean van de kathedraal was dit een teken dat als reactie op de verwoesting niet gekozen moest worden voor vergelding maar voor verzoening.
Na de oorlog werd er vanuit Coventry contact gelegd met kerken in andere steden die door het oorlogsgeweld waren getroffen, om te beginnen met de Gedächtniskirche in Dresden, teneinde de gedachte van verzoening concreet gestalte te geven. Sindsdien is de Coventry-gemeenschap steeds meer kerken gaan omvatten in Europa en daarbuiten. In Nederland behoren zo’n vijftien kerken tot de gemeenschap. Het wekelijkse gebed op vrijdag is een verbindende factor: men weet zich verbonden met velen elders in de wereld die op ongeveer dezelfde tijd eveneens in gebed zijn.

ma
Mediteren met de bijbel @ Slangenburgse kerk
okt 25 @ 14:00 – 16:00

Mediteren aan de hand van een bijbelgedeelte, onder leiding van ds. Helma van Loon, in de Slangenburgse kerk.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/mediteren-met-de-bijbel,

wo
Vesper in de stad @ Driekoningenkapel
okt 27 @ 17:00 – 17:30

In de sfeervolle Driekoningenkapel vindt elke woensdagmiddag een vesper plaats. Een moment van bezinning, om even op adem te komen. Midden in de week een half uur voor jezelf, om stil te zijn en in jezelf dingen te zeggen die een ander niet voor je kan uitspreken; om je verbonden te voelen met iemand die je na aan het hart ligt, voor wie je graag een kaarsje opsteekt; om je te laten inspireren door een tekst of het luisteren naar een mooi lied.

Zo kun je, na een middag winkelen of vanuit je werk, of anderszins, de drukte van de dag even achter je laten en stilte vinden op een eeuwenoude, spirituele plek.

De vesper begint om 17.00 uur en duurt een klein half uur. Iedereen, met of zonder kerkelijke achtergrond, is van harte welkom!

do
okt 28 @ 10:30 – 11:30

vr
Natuurwandeling @ Slangenburgse kerk
okt 29 @ 10:15 – 13:00

Een meditatieve wandeling rond de Slangenburgse kerk in Doetinchem.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/natuurwandeling

Coventrygebed in Driekoningenkapel @ Driekoningenkapel
okt 29 @ 12:15 – 12:30

za
Bibliodrama @ Slangenburgse kerk
okt 30 @ 14:00 – 17:00

Op zaterdag 30 oktober (van 14.00 – 17.00 uur) gaan we aan de slag met een bijbelverhaal o.l.v. Madelon Verwer. Zij is ervaren in het leiden van bibliodrama. Bij bibliodrama speel je het verhaal niet na, maar kruip je in de huid van de mensen of dingen die een rol hebben in het verhaal. We hebben gekozen voor een indringend stukje tekst waarin een vrouw de hoofdrol speelt en ongetwijfeld wordt het een inspirerende middag. Bijdrage: € 10.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/bibliodrama/

wo