Agenda

De agenda van Protestantse Gemeente Doetinchem met een overzicht van komende activiteiten.

vr
Coventrygebed in Driekoningenkapel
aug 7 @ 12:15 – 12:30

Elke week komt op vrijdag van 12.15 tot 12.30 uur een aantal mensen uit verschillende kerken samen in de Driekoningenkapel voor het Coventrygebed. Dit is een korte liturgische viering voor vrede en verzoening. Ieder is van harte welkom om daaraan deel te nemen.

De wortels voor dit gebed liggen in de Tweede Wereldoorlog. De Engelse stad Coventry werd in november 1940 gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. In de ruïnes van de uitgebrande Sint Michaelskathedraal richtte iemand de volgende dag twee verkoolde dakspanten op in de vorm van een kruis, terwijl een priester, met dezelfde gedachte, een kruis maakte met behulp van enkele middeleeuwse spijkers. Voor de Dean van de kathedraal was dit een teken dat als reactie op de verwoesting niet gekozen moest worden voor vergelding maar voor verzoening.
Na de oorlog werd er vanuit Coventry contact gelegd met kerken in andere steden die door het oorlogsgeweld waren getroffen, om te beginnen met de Gedächtniskirche in Dresden, teneinde de gedachte van verzoening concreet gestalte te geven. Sindsdien is de Coventry-gemeenschap steeds meer kerken gaan omvatten in Europa en daarbuiten. In Nederland behoren zo’n vijftien kerken tot de gemeenschap. Het wekelijkse gebed op vrijdag is een verbindende factor: men weet zich verbonden met velen elders in de wereld die op ongeveer dezelfde tijd eveneens in gebed zijn.

za
Andacht in de Catharinakerk
aug 8 @ 16:30 – 17:30

klik op >> programma

Deze keer werken mee:

fluit:  Pauline Lotichius
vleugel:  Ben Simmes
liturg:  Wijke Greydanus

zo
Kerkdienst Catharinakerk

Gezamenlijke viering met De Wingerd: ds. Wijke Greydanus

Kerkdienst Slangenburg

ds. Helma van Loon

Kerkdienst Wehl

pastor Mia Tankink

vr
Coventrygebed in Driekoningenkapel
aug 14 @ 12:15 – 12:30

Open Tafel in het Dijkhuis
aug 14 @ 17:30 – 19:00

Open Tafel in het Dijkhuis, Burgemeester van Nispenstraat 19-21. Vanaf 17.30 uur bent u welkom voor een gezamenlijke maaltijd en een gezellig en/of zinvol gesprek. Kosten: € 4,00 p.p. U kunt zich van maandag tot woensdag voorafgaande opgeven, bel: 06-2747 2837.

zo
Kerkdienst De Wingerd