Agenda

De agenda van Protestantse Gemeente Doetinchem met een overzicht van komende activiteiten.

wo
OPGESCHORT Kring ‘The Book of my life’ @ Driekoningenkapel
nov 25 @ 10:30 – 12:00
do
GEEN Ouderen in gesprek @ Slangenburgse kerk
nov 26 @ 09:30 – 11:30

De ontmoetingsochtend voor ouderen, in de Slangenburgse kerk, gaat in verband met het coronavirus niet door.

vr
Natuurwandeling @ Slangenburgse kerk
nov 27 @ 10:15 – 13:00

Een meditatieve wandeling rond de Slangenburgse kerk in Doetinchem.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/natuurwandeling

Coventrygebed in Driekoningenkapel @ Driekoningenkapel
nov 27 @ 12:15 – 12:30

Elke week komt op vrijdag van 12.15 tot 12.30 uur een aantal mensen uit verschillende kerken samen in de Driekoningenkapel voor het Coventrygebed. Dit is een korte liturgische viering voor vrede en verzoening. Ieder is van harte welkom om daaraan deel te nemen.

De wortels voor dit gebed liggen in de Tweede Wereldoorlog. De Engelse stad Coventry werd in november 1940 gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. In de ruïnes van de uitgebrande Sint Michaelskathedraal richtte iemand de volgende dag twee verkoolde dakspanten op in de vorm van een kruis, terwijl een priester, met dezelfde gedachte, een kruis maakte met behulp van enkele middeleeuwse spijkers. Voor de Dean van de kathedraal was dit een teken dat als reactie op de verwoesting niet gekozen moest worden voor vergelding maar voor verzoening.
Na de oorlog werd er vanuit Coventry contact gelegd met kerken in andere steden die door het oorlogsgeweld waren getroffen, om te beginnen met de Gedächtniskirche in Dresden, teneinde de gedachte van verzoening concreet gestalte te geven. Sindsdien is de Coventry-gemeenschap steeds meer kerken gaan omvatten in Europa en daarbuiten. In Nederland behoren zo’n vijftien kerken tot de gemeenschap. Het wekelijkse gebed op vrijdag is een verbindende factor: men weet zich verbonden met velen elders in de wereld die op ongeveer dezelfde tijd eveneens in gebed zijn.

ma
Mediteren met de bijbel @ Slangenburgse kerk
nov 30 @ 14:00 – 16:00

Mediteren aan de hand van een bijbelgedeelte, onder leiding van ds. Helma van Loon, in de Slangenburgse kerk.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/mediteren-met-de-bijbel,

di
Meditatie in De Wingerd @ De Wingerd
dec 1 @ 20:30 – 21:30
wo
Creatief in de kerk @ Slangenburgse kerk
dec 2 @ 14:00 – 16:00

Iedere eerste woensdag van de maand ben je welkom in de Slangenburgse kerk van 14.00-16.00 uur, met je ‘handwerk’. We kiezen iedere keer een onderwerp en daar praten we met elkaar over. Vind je het fijn om samen met anderen te werken (breien, haken, tekenen, borduren of wat ook maar) en te praten (of mee te praten zonder handwerk), schuif dan gezellig aan. Je hoeft geen lid van de kerk te zijn of bij de vierplek Gaanderen/Slangenburg te horen.

Bijbelgespreksgroep voor jongeren @ De Wingerd
dec 2 @ 19:00 – 20:30
vr
Kloosterwandeling @ Slangenburgse kerk
dec 4 @ 10:15 – 13:45

Een meditatieve wandeling vanuit de Slangenburgse kerk naar de Sint Willibrordsabdij en terug.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/kloosterwandeling

Coventrygebed in Driekoningenkapel @ Driekoningenkapel