Agenda

De agenda van Protestantse Gemeente Doetinchem met een overzicht van komende activiteiten.

okt 5 @ 17:00 – 17:30

In de sfeervolle Driekoningenkapel is iedere woensdagmiddag een vesper. Deze begint om 17.00 uur en duurt een klein half uur.

Een moment van bezinning, om even op adem te komen. Midden in de week een half uur voor jezelf,

• om stil te zijn en voor jezelf dingen te zeggen die een ander niet voor je kan uitspreken,
  • om een kaarsje aan te steken voor iemand die je na aan het hart ligt,
  • om je te laten inspireren door een tekst of het zingen van een mooi lied, of ernaar te luisteren.

Zo kun je, na een middag winkelen of vanuit je werk of anderszins, de drukte van de dag even achter je laten en stilte vinden op een eeuwenoude, spirituele plek.

Kloosterwandeling @ Slangenburgse kerk
okt 7 @ 10:15 – 13:45

Een meditatieve wandeling vanuit de Slangenburgse kerk naar de Sint Willibrordsabdij en terug. In de abdij wordt het middaggebed bijgewoond.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/kloosterwandeling

Coventrygebed in Driekoningenkapel @ Driekoningenkapel
okt 7 @ 12:15 – 12:30

Elke week komt op vrijdag van 12.15 tot 12.30 uur een aantal mensen uit verschillende kerken samen in de Driekoningenkapel voor het Coventrygebed. Dit is een korte liturgische viering voor vrede en verzoening. Ieder is van harte welkom om daaraan deel te nemen.

De wortels voor dit gebed liggen in de Tweede Wereldoorlog. De Engelse stad Coventry werd in november 1940 gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. In de ruïnes van de uitgebrande Sint Michaelskathedraal richtte iemand de volgende dag twee verkoolde dakspanten op in de vorm van een kruis, terwijl een priester, met dezelfde gedachte, een kruis maakte met behulp van enkele middeleeuwse spijkers. Voor de Dean van de kathedraal was dit een teken dat als reactie op de verwoesting niet gekozen moest worden voor vergelding maar voor verzoening.
Na de oorlog werd er vanuit Coventry contact gelegd met kerken in andere steden die door het oorlogsgeweld waren getroffen, om te beginnen met de Gedächtniskirche in Dresden, teneinde de gedachte van verzoening concreet gestalte te geven. Sindsdien is de Coventry-gemeenschap steeds meer kerken gaan omvatten in Europa en daarbuiten. In Nederland behoren zo’n vijftien kerken tot de gemeenschap. Het wekelijkse gebed op vrijdag is een verbindende factor: men weet zich verbonden met velen elders in de wereld die op ongeveer dezelfde tijd eveneens in gebed zijn.

okt 12 @ 17:00 – 17:30

Kloosterwandeling @ Slangenburgse kerk
okt 14 @ 10:15 – 13:45

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/kloosterwandeling

Coventrygebed in Driekoningenkapel @ Driekoningenkapel
okt 14 @ 12:15 – 12:30

ma
Leeskring @ Slangenburgse kerk
okt 17 @ 10:00 – 12:00

Leeskring o.l.v. ds. Helma van Loon in de Slangenburgse kerk. We lezen samen een spirituele tekst en gaan daarover in gesprek. Bijdrage: € 4.

Mediteren met de bijbel @ Slangenburgse kerk
okt 17 @ 14:00 – 16:00

Mediteren aan de hand van een bijbelgedeelte, onder leiding van ds. Helma van Loon, in de Slangenburgse kerk.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/mediteren-met-de-bijbel,

okt 19 @ 17:00 – 17:30

Natuurwandeling @ Slangenburgse kerk
okt 21 @ 10:15 – 12:15

Een meditatieve wandeling rond de Slangenburgse kerk in Doetinchem.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/natuurwandeling