Agenda

De agenda van Protestantse Gemeente Doetinchem met een overzicht van komende activiteiten.

De Wingerd, GEEN DIENST VANDAAG
aug 1 @ 10:00 – 11:45

i.v.m. Gezamenlijke zomerviering met de Catharinakerk
voor de orde van dienst, zie Catharinakerk

Vierplek Catharinakerk, Schrift en Tafel viering
aug 1 @ 10:00 – 11:45

klik op >> orde van dienst

voorganger:  ds. Wijke Greydanus
gast organist:  Klaas van Marle

aug 1 @ 14:00 – 16:00

Er ligt een prachtig labyrint op het grasveld vóór de Slangenburgse kerk. De weg door het labyrint staat voor de weg door het leven en ook voor de verbinding tussen het menselijke en het goddelijke. Wanneer je maar wilt, kun je er doorheen lopen. Wil je graag anderen ontmoeten en meer horen en lezen over het labyrint, dan ben je van harte welkom op alle zondagmiddagen in juli en augustus. We schenken koffie, thee en limonade van 14.00 – 16.00 uur tegen een vrije gift.

ma
Mediteren met de bijbel @ Slangenburgse kerk
aug 2 @ 14:00 – 16:00

Mediteren aan de hand van een bijbelgedeelte, onder leiding van ds. Helma van Loon, in de Slangenburgse kerk.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/mediteren-met-de-bijbel,

Coventrygebed in Driekoningenkapel @ Driekoningenkapel
aug 6 @ 12:15 – 12:30

Elke week komt op vrijdag van 12.15 tot 12.30 uur een aantal mensen uit verschillende kerken samen in de Driekoningenkapel voor het Coventrygebed. Dit is een korte liturgische viering voor vrede en verzoening. Ieder is van harte welkom om daaraan deel te nemen.

De wortels voor dit gebed liggen in de Tweede Wereldoorlog. De Engelse stad Coventry werd in november 1940 gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. In de ruïnes van de uitgebrande Sint Michaelskathedraal richtte iemand de volgende dag twee verkoolde dakspanten op in de vorm van een kruis, terwijl een priester, met dezelfde gedachte, een kruis maakte met behulp van enkele middeleeuwse spijkers. Voor de Dean van de kathedraal was dit een teken dat als reactie op de verwoesting niet gekozen moest worden voor vergelding maar voor verzoening.
Na de oorlog werd er vanuit Coventry contact gelegd met kerken in andere steden die door het oorlogsgeweld waren getroffen, om te beginnen met de Gedächtniskirche in Dresden, teneinde de gedachte van verzoening concreet gestalte te geven. Sindsdien is de Coventry-gemeenschap steeds meer kerken gaan omvatten in Europa en daarbuiten. In Nederland behoren zo’n vijftien kerken tot de gemeenschap. Het wekelijkse gebed op vrijdag is een verbindende factor: men weet zich verbonden met velen elders in de wereld die op ongeveer dezelfde tijd eveneens in gebed zijn.

aug 8 @ 14:00 – 16:00

Coventrygebed in Driekoningenkapel @ Driekoningenkapel
aug 13 @ 12:15 – 12:30

aug 15 @ 14:00 – 16:00

ma
Mediteren met de bijbel @ Slangenburgse kerk
aug 16 @ 14:00 – 16:00

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/mediteren-met-de-bijbel,

Natuurwandeling @ Slangenburgse kerk
aug 20 @ 10:15 – 13:00

Een meditatieve wandeling rond de Slangenburgse kerk in Doetinchem.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/natuurwandeling