Agenda

De agenda van Protestantse Gemeente Doetinchem met een overzicht van komende activiteiten.

zo
Online kerkdienst Catharinakerk

voorganger:  ds. Henk Makkinga
organist:  Elske te Lindert
m.m.v.  Nel Keukenkamp en Dick Bresser, zang

Online kerkdienst De Wingerd

voorganger:  ds. Ina Veldhuizen
organist:  Teun van de Steeg
m.m.v.  Robert Zantingen en Charlotte van Dijk, zang

Online kerkdienst Slangenburg

voorganger:  ds. Jaap van Sloten
organist:  Frederiek Wester
m.m.v. Barthie Jolink, zang

Online kerkdienst Wehl

voorganger:  ds. Helma van Loon
organist:  Wessel Spinger
m.m.v.  Margreet Dorleijn en Bert van der Haar

Interactieve viering De Wingerd
jun 7 @ 11:30 – 12:15

Zondag 7 juni, een zondag van de Wingerdproeverij, gaan we naast een ‘gewone’ viering weer een interactieve viering houden. Deze interactieve viering zal beginnen om 11.30 uur en zullen we via het programma Zoom doen. Globaal zal het lijken op een ‘gewone’ interactieve viering. We beginnen via Zoom met elkaar en nadat het thema verteld is, zullen er opdrachten zijn waar je thuis mee aan de slag kunt gaan. Na ongeveer een half uur gaan we weer plenair verder, delen we met elkaar wat we gedaan of bedacht hebben, we bidden met elkaar en ontvangen de zegen. De link zal via de kerkgroet van 7 juni verspreid worden. Dus, doe mee met dit experiment! Het lijkt ons leuk om jullie weer te zien, te horen en samen te vieren.

wo
Vesper in de Stad
jun 10 @ 17:30 – 18:00

klik op >> programma

liturg:  Henk Makkinga
organist:  Elske te Lindert

vr
Meditatieve wandeling @ Slangenburgse kerk
jun 12 @ 10:15 – 12:00

We verzamelen ons om kwart over tien, achter de Slangenburgse kerk. Daar staan 12 klapstoelen klaar (op gepaste afstand). Koffie of thee schenken we niet, dus graag zelf iets te drinken meenemen. Om half elf begint het meditatieve moment. In plaats van het branden van kaarsjes hebben we een ander zinvol ritueel bedacht. Vervolgens wandelen we ruim een uur en dan sluiten we af met een zegenbede in het labyrint. We eten dus ook nog niet met elkaar. Naar de abdij gaan we pas weer als die niet meer gesloten is voor gasten.

Zie verder: https://www.pg-doetinchem.nl/spoorzoeken-we-gaan-weer-meditatief-wandelen/

Open Tafel in het Dijkhuis
jun 12 @ 17:30 – 19:00

Open Tafel in het Dijkhuis, Burgemeester van Nispenstraat 19-21. Vanaf 17.30 uur bent u welkom voor een gezamenlijke maaltijd en een gezellig en/of zinvol gesprek. Kosten: € 4,00 p.p. U kunt zich van maandag tot woensdag voorafgaande opgeven, bel: 06-2747 2837.

Kids Club @ De Wingerd
jun 12 @ 19:00 – 20:00

Inloop vanaf 18:45 uur. Lees meer

za
Oecumenische viering De Wingerd
jun 13 @ 18:30 – 19:30

klik op >> orde van dienst (liturgie)

In overleg heeft de werkgroep is besloten om de viering zonder bezoekers te houden, in verband met de huidige situatie met het coronavirus. De werkgroep Oecumene zendt deze oecumenische viering online uit.

De werkgroep vraagt u, om thuis een kaars klaar te zetten, zodat we deze voor aanvang van de viering gezamenlijk aan kunnen steken. Het thema van de viering is: “Broodnodig”. Jezus zegt: “Ik ben het brood des levens. Want mijn vlees is echt voedsel en mijn bloed is echte drank.  Wie mijn vlees eet en mijn bloed drinkt, blijft in Mij en Ik in hem. Zoals Ik door de Vader die leeft, gezonden ben en leef door de Vader, zo zal ook hij die Mij eet, leven door Mij.”

Begeleiding: Harrie Vromen en Raymond Heerenveen.

Van harte uitgenodigd!