Close
Catharinakerk

Allerzielenconcert in de Catharinakerk

Ook dit jaar wordt op initiatief van Catharina Spiritueel en de Stichting Cantate een Allerzielenconcert aangeboden op zondagmiddag 7 november om 16.00 uur, in de vorm van een Andacht.
Het is inmiddels een traditie geworden dat jaarlijks rond Allerzielen een concert wordt verzorgd in de Catharinakerk waarin het gedenken van overledenen centraal staat. Dit concert in de kerk is bedoeld voor de hele stad als moment om te gedenken en om stil te staan bij de eindigheid van het leven.

Het Catharina Collegium zal delen van het Requiem van Jenkins uitvoeren, een overwegend klassiek werk met muzikale invloeden uit de hele wereld. Het bevat de traditionele tekst van de requiemmis, inclusief de uitbreidingen van Fauré en Duruflé (Pie Jesu en In paradisum). Deze delen worden echter aangevuld met in het Japans gezongen Haiku gedichten, die als het ware een vredevol commentaar op de liturgische tekst geven. Het resultaat is een ontroerende expressie van spiritualiteit. Het Catharina Collegium wordt hierbij begeleid door het ensemble Il Canto di Rame (sopraan, saxofoon, cello en piano). Het geheel staat onder leiding van Elske te Lindert. Wijke Greydanus spreekt de teksten uit.

Voor en na de Andacht is er de gelegenheid een kaarsje aan te steken om zo geliefde overledenen te gedenken. De Andacht zal een klein uur duren. De kerk gaat open om 15.45 uur. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.