Close
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Wingerdbios

Wingerdbios: Utama

26 januari @ 10:00 - 12:00

Op vrijdag 26 januari kun je kijken naar de film Utama.

De gevolgen van klimaatverandering behoren steeds meer tot de orde van de dag. Met deze film over een Quechua koppel op leeftijd dat de strijd tegen de elementen lijkt te verliezen, wordt de klimaatcrisis genadeloos invoelbaar.
De taakverdeling tussen Virginio en Sisa is helder; hij neemt de lama’s mee uit grazen, zij haalt water en zorgt voor hun eenvoudige onderkomen. De afstand die Sisa en de andere vrouwen uit de omgeving af moeten leggen om hun emmertjes te vullen, wordt steeds groter. De waterpomp in het dorp staat droog en het enige stroompje ligt erg afgelegen. Het watertekort drijft een wig in de gemeenschap, waarbij de mannen weigeren te vertrekken en de vrouwen, uitgeteld door de lange afstanden, geen andere optie zien dan hun geluk ergens anders te beproeven. Als laatste redmiddel wordt een wateroogstritueel geïnitieerd, wat een intrigerende scène oplevert.
Kleinzoon Clever probeert zijn grootouders te overtuigen hun zware bestaan in te ruilen voor het comfort van de stad. Clevers komst zorgt voor een typische clash tussen verstedelijking en het traditionele leven van het land.
Ondanks de zware thematiek en desolate setting zorgen de roze en oranje strikjes dragende lama’s van Virgino en Sisa, en de traditionele Quechua klederdracht regelmatig voor kleurrijk visueel spektakel.

Toegang 5 euro met een kopje koffie/thee in de pauze. Je kunt bij de entree betalen. Betaling kan ook via het Meedoenarrangement.
Hieronder een overzicht van de komende voorstellingen van de Wingerdbios.

vr 23 febr. 2024 What has love te do with it?
vr 22 mrt. 2024 La belle course
vr 26 apr. 2024 Natuur in de Delta
vr 24 mei 2024 nog niet bekend.

Gegevens

Datum:
26 januari
Tijd:
10:00 - 12:00
Serie:
Evenement Categorie: