Close

28 oktober: Taizéviering in Driekoningenkapel

Zaterdagavond om 19.30 uur is er een Taizéviering in de Driekoningen kapel. Een moment van stilte, bezinning en muziek in het vaak drukke bestaan met al haar vragen en uitdagingen. De Taizéviering kan daarin een rustpunt zijn.

Deze viering is gebaseerd op de vieringen van de bekende oecumenische broedergemeenschap Taizé in Frankrijk. Ieder jaar komen daar duizenden jongeren (en ook een kleine groep ouderen) uit alle werelddelen samen om een week met de broeders van Taizé door te brengen. De vieringen van Taizé hebben een heel eigen stijl en sfeer, waarbij eenvoud, stilte, samen zingen van de kenmerkende liederen van Taizé in verschillende talen, gastvrijheid en ontmoeting belangrijk zijn.

De Protestantse Gemeente Doetinchem houdt op alle vierplekken ook zulke Taizévieringen. Deze keer is dat op zaterdag 28 oktober om 19.30 uur in de Driekoningenkapel, Gasthuissteeg 2. Er is medewerking van een zanggroep onder leiding van Elske te Lindert. Er is ook gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Liturg is ds. Henk Makkinga. Er wordt een vrije gift gevraagd. Na afloop is er gelegenheid onder het genot van een kopje koffie elkaar te ontmoeten. Iedereen is van harte welkom.