Close

21 mei: Taizéviering in de Catharinakerk

De PG Doetinchem houdt regelmatig Taizévieringen. Zo ook op zaterdag 21 mei om 19.30 uur in de Catharinakerk in het centrum van Doetinchem. Er is medewerking van een zanggroep onder leiding van Elske te Lindert, maar bezoekers mogen zelf ook meezingen. En er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Liturg is ds. Henk Makkinga. Er wordt een vrije gift gevraagd. Iedereen is van harte welkom in de Catharinakerk.

Deze viering is gebaseerd op de vieringen van de bekende oecumenische geloofsgemeenschap Taizé in Frankrijk. Ieder jaar komen daar duizenden jongeren (en ook een kleine groep ouderen) uit alle werelddelen samen om een week met de broeders van Taizé door te brengen. En door gesprekken, vieringen, bijbelstudies en te werken, samen te zoeken naar vrede en verzoening. De vieringen van Taizé hebben een heel eigen stijl en sfeer, waarbij eenvoud, samen zingen van de kenmerkende liederen van Taizé, stilte, gastvrijheid en ontmoeting belangrijk zijn.


Een moment van stilte, muziek en bezinning in het vaak drukke bestaan met al zijn vragen en uitdagingen. De Taizéviering kan daarin een rustpunt zijn.