Close

AFGELAST: Samen een boek lezen

De komende maanden leest ds. Helma van Loon een nieuw boek samen met ieder die daarin is geïnteresseerd. Het is een boek van Tish Warren (vrouwelijke priester in de Anglicaanse kerk in Noord-Amerika) en de titel luidt: Liturgie van het alledaagse, met als ondertitel: Heilige gebruiken in het gewone leven. In het voorwoord wordt het volgende gezegd over dit boek: ‘Haar boek gaat niet alleen over de momenten dat wij God bij ons leven betrekken, maar vooral over de gedachte dat God ons altijd nabij wil zijn. Als we opstaan, als we tandenpoetsen, als we het restje soep van de dag ervoor opeten en als we ruzie maken met onze geliefde. Als we deze momenten verbinden met momenten uit de liturgie, ontdekken we steeds weer hoe God ons leven wil vullen en hoe bijzonder dat is.’

Bij ieder hoofdstuk staan gespreksvragen en oefeningen, dus het is ook nog eens een praktisch boek. Op internet kun je verschillende recensies lezen.

Wil je het boek samen met anderen lezen en bespreken, meld je dan aan bij ondergetekende. Je zult ongetwijfeld ontdekken dat het inspirerend is en dat de gesprekken je helpen om jezelf en de (A)ander beter te leren kennen.
Data: maandag 10 en 24 februari, 9 en 23 maart (andere data volgen nog)
Tijd: 10.00-12.00 uur in de Slangenburgse kerk
Opgave: wmvanloonkuiper@gmail.com / 0314-646039