Close

Proef met digitaal collecteren

Vanaf zondag 25 augustus a.s. start in De Wingerd een proef met een nieuwe manier van collecteren. De kerkenraad heeft onlangs besloten daar te starten met Givt. Dat is een systeem waarbij je met een app op de smartphone ‘geld in de collectezak kunt doen’.

Als de ervaringen positief zijn, zullen we Givt binnen een half jaar ook uitrollen in de andere vierplekken. Voor vragen kun je altijd terecht bij Henk Dijk.

Het systeem werkt met een smartphone en een Givt-zender in de collectezak. De gever geeft in de Givt-app aan hoeveel hij of zij wil geven en haalt de telefoon langs de zender in de mand of zak en de gift is gedaan. Net als bij contant geld blijft de gever anoniem. Een ander voordeel van geven met Givt is dat iedere gebruiker elk jaar in de app een overzicht kan opvragen van al zijn giften aan ANBI-geregistreerde organisaties. Dit overzicht wordt bij aangifte door de Belastingdienst geaccepteerd.

Wat heb je nodig?
Om te geven met Givt heb je een smartphone nodig (Android of iOS) met daarop de Givt-app. Deze vind je in de App Store of op Google Play of ga naar www.givtapp.net/download

Je kunt na het downloaden je e-mailadres invoeren en meteen beginnen met geven. Je verdere registratie kan je op een later moment afronden. Bij je registratie vul je een aantal persoonlijke gegevens in; adres, mobiele nummer en rekeningnummer. Ook geef je een machtiging af zodat er geld van je rekening kan worden afgeschreven.