Close

Open kerk in de Wingerd

Buiten de wekelijkse kerkdiensten gebeuren er in de Wingerd tal van activiteiten voor alle wijkbewoners. Loop gerust eens binnen tussen 10- en 12 uur.
Voor vragen kunt u terecht bij de coördinator Open Kerk activiteiten Peter Bob Peerenboom, 0314-346096 of mail naar peterbob@peerenboom.info

Inloop: Het kerkelijk centrum is op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Je bent dan van harte welkom voor een kopje koffie, een praatje of een bezoekje aan het stiltecentrum. Er is altijd een gastvrouw of -heer aanwezig.  Op de leestafel in de hal liggen diverse tijdschriften en kranten.

Exposities: In de hal van De Wingerd worden exposities gehouden over diverse onderwerpen. Deze exposities hangen gemiddeld 6 weken, per jaar zijn er ongeveer 8 verschillende exposities. De exposities zijn gratis te bezichtigen. Vaak is het werk te koop. Wil jij ook exposeren? Neem contact op met Anneke Peerenboom, 0314-346096,  anneke@peerenboom.info

Zingen: Iedere woensdagmorgen van 10.00 – 11.00 uur kun je kome3n zingen onder leiding van Barbara Zwaal. Barbara weet iedereen enthousiast te maken. Iedereen die graag zingt  kan altijd aansluiten. Het repertoire is veelzijdig en wordt mede door degenen die meezingen samengesteld. Dit woensdagmorgenkoor is uitdrukkelijk niet gericht op optredens, maar is bedoeld voor iedereen die gewoon veel plezier heeft in zingen.

Muziek in De Wingerd: Iedere tweede zaterdag van de maand (september t/m mei) kunt u luisteren naar een koffieconcert van een klein uur (klassiek, jazz, zang, piano, viool, (blok)fluit enz). Bij de muziekstukken wordt vaak een korte mondelinge toelichting gegeven door de uitvoerende(n). Een programmablad ligt voor u klaar.
Aanvang 10.30 uur. Informatie over het programma vind je in de kerkbladen, de kerkgroet en op de website (https://www.pg-doetinchem.nl/de-agenda-van-de-protestantse-gemeente-doetinchem/). Je kunt het programma ook per mail toegestuurd krijgen. Stuur hiervoor een berichtje naar jokeokken@planet.nl
De vrije gift na afloop gaat, na aftrekking van de onkosten, naar de uitvoerende musicus.

Wingerdbios: Iedere laatste vrijdag van de maand kun je mooie films bekijken. Het zijn films uit de hele wereld, die zich onderscheiden van de massa door een bijzonder verhaal en prachtige beelden. De films worden vertoond door de senioren cinema op een extra groot scherm. Toegang is € 5,- inclusief een kopje koffie in de pauze. Ook te boeken via het meedoenarrangement.

Kerkherberg: Iedere derde vrijdag van de maand kun je gezellig komen eten bij de kerkherberg. Bij deze maaltijd worden zoveel mogelijk lokale, biologische en fairtrade producten gebruikt. U kunt zich hiervoor telefonisch opgeven bij 06-39580120 op de maandag ervoor van 09.00 – 10.30 uur.
Kosten: € 5,00. Wil je ons helpen de kerkherberg betaalbaar te houden voor iedereen, doe dan na afloop iets in de fooienpot.  Zo blijft de kerkherberg toegankelijk voor iedereen. Ook te boeken via het meedoenarrangement.

Wandelgroep/zwerfvuil rapen: Op de woensdag in de even weken lopen we met een groepje vanaf De Wingerd. We starten om 10.00 uur met koffie. Vind je het leuk om mee te lopen kom dan gezellig een bakkie meedrinken. Vanaf 10.15 uur gaan we ongeveer een uur lopen in de buurt.  Er zijn grijpers en vuilniszakken aanwezig om het zwerfvuil te verzamelen. Dit is niet verplicht. Je mag ook gewoon meelopen.

Ruilbibliotheek: In de hal van de Wingerd staat een kast vol boeken die je kunt ruilen tegen een ander boek. Geen kosten, geen administratie. Heb je geen boek dan begin je met er één mee te nemen. Daarna kun je dus ruilen!

Mandalatekenen: Op de 1e en 3e dinsdag van de maand, van 09.30 – 11.30 uur leer je, onder leiding van Hanny Muller, hoe je mandala’s tekent. Er wordt natuurlijk tijd gevonden voor een lekker kopje koffie.
De groep start in september. Heb je belangstelling bel dan met Hanny: 0314-346380, hannypiet@chello.nl

Doppeninzameling: In de hal van de Wingerd staat een bak waar je doppen in kunt doen van pakken/flessen melk of frisdrank, tandpasta, wasmiddel, shampo, slagroomspuitflessen en ook deksels van pindakaas en chocopastapotten.. Deze doppen worden ingezameld door de stichting D-Dog (https://stichtingd-dog.nl/) voor het bekostigen van de basisopleiding van hulphonden.