Close

Ontmoeting Doetinchem-Dresden een jaar uitgesteld

Vanwege de coronacrisis gaat de Hemelvaartontmoeting in Doetinchem met circa 40 mensen van de Lukasgemeinde in Dresden niet door. Ook de reünie voor oud-deelnemers aan de uitwisselingen met jongeren uit Dresden is afgelast. De stuurgroep heeft alle geplande activiteiten doorgeschoven naar het Hemelvaartweekend 2021.

Ondertussen blijven we met elkaar verbonden, aldus de stuurgroep. Dat kan door persoonlijke contacten via mail, telefoon enzovoort. Veel gemeenteleden volgen de Dresdense activiteiten via Facebook en evenzo volgen de Dresdenaren wat hier gebeurt. Als het weer mogelijk is, zullen sommigen op individuele basis vrienden in Dresden bezoeken.

En we zijn 20 september van harte welkom in Dresden op het Dankfeest voor de oogst. Het is een feest waarbij de hele Lukasgemeinde betrokken is. Bijzonder is dat zij dan ook het tienjarig bestaan van de Kindergarten (dagopvang voor kleine kinderen) vieren.
Het kerkelijk leven in coronatijd gaat in Dresden, net als hier, veelal via de digitale media. Er zijn veel muzikale ontmoetingen, die u kunt volgen via de website van de Lukaskerk: www.lukaskirche-dresden.de.
De stuurgroep houdt u via de zondagsbrieven / kerkgroet en Ontmoeting op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Wim Huisman, tel. (0314) 364 104 en Hildo Hilbrands, tel. 06-2839 3052.