Close

Lezing over betekenis van Benedictus vandaag

Donderdagavond 27 oktober komt Henry Vesseur in de Wingerd spreken over ‘Anders leven in een tijd van onzekerheid en angst’. Deze bijeenkomst, georganiseerd door de commissie Vorming & Toerusting, begint om 20.00 uur. Toegangsprijs €5,  incl. een kopje koffie of thee.

Henry Vesseur is Benedictijner monnik en abt van de Sint Willibrords abdij in de Slangenburg. De Benedictijnse spiritualiteit is gebaseerd op de ‘Regel voor monniken’ die Benedictus van Nursia in 430 na Chr. schreef. Deze kloosterregel biedt kort gezegd een samenvatting van evangelisch leven in het dagelijks leven van een christelijke gemeenschap.

Benedictus leefde in een onrustige tijd: de volksverhuizingen zorgden voor de nodige verwarring, angst en onzekerheid. Met zijn leefregel voor monniken stichtte Benedictus centra van christelijk leven die stabiliteit brachten en houvast boden voor de gedesoriënteerde mensen destijds. Wat kan het Benedictijns charisma voor mensen van onze tijd betekenen die gekenmerkt wordt door migratie, pandemie, geweld en prestatiedrang?