Close

Kosterswoning Wehl wordt parentshouse

De voormalige kosterswoning in Wehl krijgt een diaconale bestemming en wordt een ‘parentshouse’. Een ‘parentshouse’ biedt tijdelijk woonruimte aan een ouder met kinderen in een echtscheidingssituatie.

Nederland telt 16 ‘parentshouses. Ze worden in de regel beheerd door lokale stichtingen die opereren onder een professionele landelijke organisatie. Ook Wehl heeft een stichtingsbestuur ingesteld. Het bestaat uit Marjoleine Leliveld (voorzitter), Wilma Kraaij (secretaris), Jan van Schaik (penningmeester), Mieke Schäffner en Miranda Meijer.

Veel aanvullende informatie en ervaringsverhalen over ‘parentshouses’ zijn te vinden op www.parentshouses.nl . In onze omgeving zijn er ‘parentshouses’ in Zutphen en Deventer.

De praktijk leert dat de meeste bewoners van een ‘parentshouse’ gewoon een baan hebben, maar te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en te weinig om zelfstandig op korte termijn iets te kunnen kopen of huren.
Het geplande ‘parentshouse’ in Wehl biedt maximaal plek aan drie personen. Deze krijgen de beschikking over een eigen kamer, gezamenlijk gebruik van woonkeuken, garage, tuin, sanitair en kinderkamer. Kinderen kunnen er logeren maar er niet wonen. De looptijd van een huurcontract is maximaal een jaar.

Als het huis gebruiksklaar is, organiseert de stichting een ‘open huis’ en zijn geïnteresseerden welkom.