Close

Kleding-ruil-ketting in Doetinchem

Duurzame kleding is meestal duur: het is van goede kwaliteit en wordt vaak in Europa gemaakt door mensen die daarvoor een fatsoenlijk loon krijgen. Maar je kunt je ook duurzaam kleden zonder veel geld uit te geven. Iedereen kent de tweedehands kledingwinkels waar je voor weinig geld mooie kleding kunt kopen. Marielle de Vries had echter nog een ander idee.

Marielle is iemand die blij wordt van kleding maar ook helemaal gaat voor duurzaamheid. Zij combineerde deze twee en startte in Doetinchem in januari 2022 een ‘kledingruilketting’ helemaal op haar eigen manier.

Mariëlle legt uit hoe het werkt: “Iedereen mag meedoen. Je ontvangt een grote koffer met kleding waar je kleding uithaalt, maar ook stukken in doet. Dit kunnen kledingstukken zijn waar je zelf niet meer blij van wordt of die niet meer passen, maar waarvan je ook zeker weet dat je er een ander plezier mee doet.” Eén van de spelregels is dat je niet één op één hoeft te ruilen. Mariëlle: “Liever drie mooie dingen in de koffer, dan zes minder interessante kledingstukken.” Als je klaar bent met passen en kiezen, vul je de koffer aan met jouw kleding en brengt je de koffer zelf weer naar een volgende deelnemer.

Inmiddels gaan er zeven koffers met kleding rond! In verschillende maten en stijlen. Er doen gemiddeld 50 vrouwen aan mee. En….het is gratis!

Heb je meer kleding weg te geven dan dat er in de tas past? Geen probleem, je mag ook een deel bewaren tot de volgende tas die bij jou langskomt.

Wil je zelf meedoen of weet je iemand die dat zou willen? Dat kan! Stuur dan een appje naar Mariëlle: 06-1044 1034 of mail haar kledingruilketting@stadskamer.com

Je ontvangt een mail van Mariëlle waarin ze vraagt naar je maat, je kledingstijl en je leeftijd. “Zo zorg ik ervoor dat je in een ketting belandt die bij je past”, legt ze uit.