Close

Dresdener Lukasgemeinde gefuseerd

Onze Duitse partnergemeente, de Lukasgemeinde in Dresden, is gefuseerd met de Kreuzkirche en de Johanneskirche, kerken in het centrum van Dresden. De officiële naam is: Evangelisch-Lutherische Kirchgemeinde Johannes-Kreuz-Lukas Dresden.

Voor ons partnerschap heeft deze fusie geen gevolgen: wij blijven in contact met de mensen van de Lukasgemeinde. Momenteel hebben Dresdengangers van hier regelmatig digitale contacten met gemeenteleden in Dresden en we hopen toch elkaar weer ooit te kunnen ontmoeten! In december 2020 is de nieuwe kerkenraad geïnstalleerd: 12 leden voor de gehele gemeente, die circa 10.000 leden telt!

Het nieuwsblad dat we kenden, de Lukasbote, is vervangen door ‘Bei Uns’, een gezamenlijke uitgave van de drie kerken waarin voor een deel algemeen nieuws staat en voor een deel nieuws dat alleen de eigen kerk betreft. Zie www.lukaskirche-dresden.de, bij Gemeindebrief Februar/März 2021. Verder lijkt de structuur erg op wat we hier in Doetinchem kennen: meerdere vierplekken met elk hun eigen karakter. De drie gemeenten hopen wel in de toekomst ook inhoudelijk met elkaar te gaan samenwerken en zo elkaars sterke kanten ten volle te benutten.

De stuurgroep: Wim Huisman (0314-364 104), Hildo Hilbrands (06-2839 3052).