Close

Bibliodrama

Spoorzoeken in Slangenburg organiseert op zaterdag 30 oktober van 14.00 -17.00 uur een middag Bibliodrama in de Slangenburgse kerk (IJzevoordseweg 35, Doetinchem) onder leiding van Madelon Verwer. Bij deze werkvorm breng je samen met anderen een bijbelverhaal tot leven. Je doet dit door je in te leven in één van de personages van het verhaal. Op deze middag staat het verhaal over Hagar en Abraham uit Genesis 21: 9-20 centraal. Stel, je neemt de rol van Abraham op je en je verkent wie hij was en wat hem bezielde, dan word je in die rol met verschillende tegenstrijdige emoties en overtuigingen geconfronteerd. Daarin kun je verkennen wat hem beweegt om Hagar en zijn eigen zoon weg te sturen en tegelijkertijd wat jou beweegt wanneer je geconfronteerd wordt met tegenstrijdige belangen en loyaliteit.

Veel bijbelverhalen blijken confronterend te zijn en je uit te nodigen zowel het gedrag van een bijbelfiguur te onderzoeken als ook indirect dat van jezelf. Bibliodrama speel je in wisselwerking met anderen, met ieder een eigen verhouding tot het verhaal dat centraal staat. De deelnemers laten samen het verhaal tot leven komen. In de speelruimte die je samen creëert, onderzoek je daden, dilemma’s en keuzes van verhaalfiguren en tegelijkertijd onderzoek je ook jouw verhouding daartoe. Op deze manier kan een oud verhaal uit de bijbel heel dichtbij komen en nieuwe betekenis krijgen.
Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen in verband met de benodigde ruimte voor deze werkvorm. Bijdrage € 10 p.p. Opgave bij Helma van Loon: wmvanloonkuiper@gmail.com, 06 43229677.

Zie ook: spoorzoekenslangenburg.nl