Close

Zondag 26 mei: concert van Trio Rashlenki

Op zondag 26 mei wordt in de Slangenburgse kerk (IJzevoordseweg 35, Doetinchem) het eerste concert van dit seizoen gegeven door het Trio Rashlenki. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur zonder pauze. De entree is € 5. Na afloop is er gelegenheid de musici en elkaar te ontmoeten bij koffie, thee of frisdrank voor de eenheidsprijs van € 2 per consumptie.

Trio Rashlenki is ontstaan uit een ontmoeting van de Doetinchemse Ineke Tonnaer met de Oekraïense vluchtelingen Rashid en Olena Khakimov. Zij troffen elkaar in de Driekoningenkapel, het ontmoetingscentrum voor Oekraïense vluchtelingen. Ineke, voormalig muziekschoollerares, speelde daar geregeld piano en ontdekte dat Olena en Rashid ook muziekdocenten waren: Rashid voor dwarsfluit, Olena voor piano. Ze gingen samenspelen en voelden vanaf het begin muzikale en persoonlijke verwantschap. Daardoor kon al snel een programma voor optredens worden samengesteld.

Hun muziek is veelzijdig, o.a. licht klassiek, Oekraïense muziek en evergreens. Zij spelen zowel in de combinatie fluit-piano als vierhandig piano. Ook is sommige muziek bewerkt, zodat ze als trio kunnen musiceren.