Close

GECANCELD i.v.m. corona: Zaterdagmiddagconcert met FRÉ

Op zaterdag 13 augustus om 14.30 uur wordt in de Slangenburgse kerk aan de IJzevoordseweg 35 een concert gegeven door Frederike Berendsen. Haar muziek is een mengeling van jazz, soul en folk, met een vleugje Woodstock. Samen met pianist en organist Julian Bohn zal FRÉ een mix van nieuw en oud eigen werk presenteren.

FRÉ schrijft de meeste van haar liedjes bij zonsopgang, als de wereld nog stil is en haar innerlijke criticus nog ligt te slapen. Op dit moment werkt ze aan een nieuwe EP rondom het thema vrouwelijkheid. De muziek brengt FRÉ in een intrigerend muzikaal landschap, met invloeden van artiesten als Sufjan Stevens, Billie Eilish en Bon Iver.

Naast het podium is FRÉ medeoprichter van MDE NL, de Nederlandse tak van de internationale organisatie Music Declares Emergency. Music Declares Emergency is een groep artiesten, organisaties en muziekliefhebbers die samen een klimaat- en ecologische noodsituatie afkondigen en oproepen tot een onmiddellijke reactie van de overheid om al het leven op aarde te beschermen. MDE gelooft in de kracht van muziek om de culturele verandering te bevorderen die nodig is om een betere toekomst te creëren.

Het concert duurt een uur. De entree is vrij, maar een gift voor de musici wordt zeer op prijs gesteld. Na afloop is er gelegenheid na te praten met een kopje koffie/thee.