Close

Wingerdproeverij: een nieuw begin

Op Zondag 3 oktober 2021 maken we een nieuw begin met de Wingerdproeverij. Elke eerste zondag van de maand zijn er weer drie vieringen, waarbij er voor verschillende smaken wat te proeven valt.

Van 09:00 tot 09:30 uur is er een moment van rust en bezinning tijdens het ochtendgebed. Om 10:00 uur de reguliere viering en om 11:30 uur de interactieve viering, welke wordt afgesloten met een lunch. Tussen de vieringen is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade.

Al 15 jaar staat in de Wingerd de 1e zondag van de maand in het teken van vieringen voor het hele gezin. De laatste jaren d.m.v. de interactieve vieringen. Samen met het gospelkoor zingen we eigentijdse liederen. Vervolgens vertelt Ina een Bijbelverhaal, dit keer over een nieuw begin tussen God en de mensen, met als teken de regenboog. Vervolgens mag iedereen (jong en oud) ± 20 minuten zelf aan de slag, hierbij kan je kiezen uit:

  • Emmaüs wandeling: ga in tweetallen in gesprek tijdens een wandeling buiten, a.d.h.v. een paar gespreksvragen.
  • Creatief atelier: laat je fantasie de vrije loop en verwerk het verhaal op de manier die jij wil. Wij zorgen voor verschillende materialen en gereedschappen, waar je uit kan kiezen.
  • Actief spel: Het thema en de lezing zijn verwerkt in een actief spel alla Party & Co. Verschillende vragen en opdrachten, zoals uitbeelden, tekenen, omschrijven en verboden woord.

Na deze verwerking, gaan we in gebed, waarbij iedereen de gelegenheid krijgt om een kaarsje aan te steken. Na de zegen gaan we lekker lunchen met elkaar. Het is de bedoeling dat iedereen iets te eten mee brengt dat gedeeld kan worden.

Je bent nooit te oud of te jong om hieraan mee te doen, dus we hopen op jullie komst.