Uitwisseling Doetinchem – Dresden

Van 29 mei tot en met 2 juni bezoeken 52 mensen van de PG Doetinchem de partnergemeente in Dresden. Het programma belooft veel gelegenheid voor uitwisseling van ideeën, gezamenlijke bezinning en viering.

Het thema is uit Psalm 34, vers 15: “Zoek de vrede en jaag hem na!” Alle activiteiten en gesprekken staan in het teken van deze tekst. Zo wordt er op Hemelvaartsdag een bijzonder museum bezocht, het Militair Historisch Museum. Daar worden bezoekers geconfronteerd met oorlog en vrede.
Tijdens het verblijf in Dresden viert het Posaunenchor van de Lukasgemeinde haar 95-jarig bestaan. Zaterdagmiddag is er een feestelijk concert, met aansluitend een feest voor de gemeenteleden en gasten.
Zondag 2 juni staat ook de kerkdienst in de Lukaskerk in het teken van dit jubileum en het thema. Het wordt een feestelijke dienst, met veel trompetgeschal en vrolijke liederen! Ds. Manja Pietzcker zal de dienst leiden, samen met ds. Ina Veldhuizen.