Close

Samen Bijbellezen

Bijbellezen. Het is één van de basics van geloven. Thuis na de maaltijd uit de Bijbel lezen lijkt steeds meer in onbruik te raken. Andere momenten van de dag lijken ook weinig geschikt om de Bijbel ter hand te nemen. En op zondag horen we maar een klein gedeelte van een hoofdstuk uit een Bijbelboek. Waar trouwens te beginnen? En waar vind je antwoorden op je vragen?

Dit najaar start in de Driekoningenkapel een nieuw project onder de titel ‘Samen Bijbellezen’. Vanaf 3 oktober tot en met 19 december is er elke donderdag­morgen van 10.30 tot 11.30 uur gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de Bijbel. Dit seizoen lezen we de eerste 11 hoofdstukken uit het Evangelie volgens Johannes, elke week één hoofdstuk. We lezen uit dit Evangelie ook omdat in oktober in de Catharinakerk een tentoonstelling wordt gehouden over de zeven ‘Ik ben’-woorden van Jezus. Bij vijf van deze ‘Ik ben’-woorden staan wij dan ook stil. De reeks eindigt dus op donderdag 19 december.

De opzet van de ochtenden is: na het lezen van het hoofdstuk is er gelegenheid tot het stellen van vragen en om met elkaar in gesprek te gaan over het gelezen hoofdstuk. Vooraf drinken we koffie/thee met elkaar. Neem wel je Bijbel mee.

Waar:                  Driekoningenkapel, Gasthuissteeg 2

Wanneer:            elke donderdag van 3 oktober tot en met 19 december

Tijd:                      10.30 – 11.30 uur

Leiding:               ds. Henk Makkinga

Opgave:               niet nodig, maar een mailtje naar henkmakkinga@kpnmail.nl wordt op prijs gesteld