PG Doetinchem is Fairtrade kerk

Sinds januari 2014 is de PG Doetinchem een Fairtrade Kerk. Dit houdt in dat we op al onze vierplekken zoveel mogelijk fairtrade en/of duurzame producten gebruiken. Zo gebruiken we koffie, thee, suiker, koekjes met het Max Havelaar keurmerk, kopen we cadeautjes zoveel mogelijk in de wereldwinkel, gebruiken we FSC-papier enzovoort. We stimuleren anderen  hetzelfde te doen.

U herkent de fairtrade producten aan het Max Havelaar/ Fairtrade keurmerk, dat u op de verpakking ziet staan. Veel producten koopt u gewoon in de supermarkt. Er is fairtrade vruchtensap, koffie, thee, suiker, rijst, woksausen, pindakaas, hagelslag, kruiden, chocolade, bloemen, bananen, mango’s en nog veel meer. De producten staan gewoon in de schappen naast dezelfde producten zonder dit keurmerk. Ze zijn meestal iets duurder maar het prijsverschil valt reuze mee.

Door deze producten te kopen, kunt u bijdragen aan ontwikkelingssamenwerking zonder enige moeite! Voor leuke cadeautjes kunt u terecht in de wereldwinkels. Door fairtrade producten te kopen stimuleert u de eerlijk handel en helpt u mee aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de producenten.

Zie ook www.maxhavelaar.nl en www.wereldwinkels.nl

Fairtrade kerk en World Servants
In 2020 wordt weer een World Servantsreis georganiseerd. Ditmaal naar Ecuador en het is een Fairtrade-reis. Deze bestemming is gekozen omdat de PGD en de burgerlijke gemeente Fair Trade zijn. Fair Trade vormde een meerwaarde van dit project, want nu is er een doorgaande link tussen Fair Trade hier en de boeren waar het cacao vandaan komt, de bron. Korter aan elkaar linken van bron en consument is nauwelijks denkbaar.