Paasgroetenactie 2024

PG Doetinchem doet ook dit jaar weer mee met de Paasgroetenactie. Gedetineerden die de groet ontvangen, realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie.

In de Wehlse kerk, de Slangenburgse kerk, de Catharinakerk en de Wingerd delen diakenen de Paaskaarten uit. U kunt er een of meer meenemen.
De dubbele kaart gaat naar gedetineerden in Nederland. Thuis of in de kerk schrijft u op de kaart voor de gedetineerde een bemoedigende tekst. Zet ook uw naam erbij, maar niet uw adres. Op de kaart die de gedetineerde zelf kan versturen schrijft u niets, maar plakt u alleen een postzegel. Met deze kaart kan hij/zij contact houden met de buitenwereld. Dat dit mogelijk wordt gemaakt, doet extra goed, volgens veel justitiepredikanten. Voor meer informatie zie de PKN-website.

Als u de kaart(en) uiterlijk 18 februari op uw vierplek inlevert of in de brievenbus van het Kerkelijk Bureau doet, zorgt de diaconie ervoor dat de kaarten op tijd bij de gedetineerden terecht komen.

De afbeelding op de paaskaarten van 2024 is gemaakt door een gedetineerde vrouw in de penitentiaire inrichting in Zwolle.