Meditatie in De Wingerd

Wie verlangt er niet naar dat de woorden uit de Bijbel op een nieuwe manier tot je spreken, zo dat ze je leven gaan kleuren en vernieuwen? Meditatie is één van de manieren waarop je je kunt openen voor woorden uit de Bijbel en deze woorden een tijdje mee resoneren in alles wat je doet.

Het is de bedoeling dat zowel mensen die vertrouwd zijn met meditatie als mensen voor wie deze benaderingswijze onbekend is, mee kunnen doen. Op verschillende manieren kunnen mensen bekend zijn met meditatie, bv. door yoga of door een mindfulnesstraining. De technieken die we willen gebruiken zijn wellicht daaruit herkenbaar, de focus zal liggen op woorden uit de Bijbel. Meditatie waarbij je je bewust ontspant en concentreert is ook bekend vanuit de christelijke kloostertraditie. Woorden uit de Schrift kunnen zo intens tot je komen of op een verrassende manier voor je opengaan.

In De Wingerd komt maandelijks een meditatiegroep bij elkaar. De meditaties zullen cirkelen rondom de Verhalen uit de Tuin. De groep komt, zolang het nodig is, samen in de kerkzaal. Afstand tot elkaar is zo gewaarborgd. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom om een keer of vaker een meditatie mee te maken!

Waar: Kerkelijk Centrum de Wingerd, Bongerd 4

Wanneer: 6 oktober 2020, 3 november, 1 december, 5 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april (onder voorbehoud), 11 mei, 1 juni

Tijd:            20.30 – 21.30 uur

Leiding: De groep doet het samen. Enkelen zijn getrainde vrijwilligers.

Opgave: bij Sandra de Jong, famdejong@aol.nl. Als je nieuw  bent,  is  het handig om je van tevoren aan te melden (mag kort van tevoren), dan kan Sandra eventuele wijzigingen doorgeven.