Close

Meditatie in De Wingerd

Door middel van meditatie stilstaan bij enkele woorden uit de Tuin vol verhalen. Het is de bedoeling dat zowel mensen die vertrouwd zijn met meditatie als mensen voor wie deze benaderingswijze onbekend is, mee kunnen doen. Op verschillende manieren kunnen mensen bekend zijn met meditatie, bv. door yoga of door een mindfulnesstraining. De technieken die we willen gebruiken zijn wellicht daaruit herkenbaar, de focus zal liggen op woorden uit de bijbel. Meditatie waarbij je je bewust ontspant en concentreert is ook bekend vanuit de christelijke kloostertraditie. Woorden uit de Schrift kunnen zo intens tot je komen of op een verrassende manier voor je opengaan.

In De Wingerd komt maandelijks een meditatiegroep bij elkaar. De meditaties zullen waarschijnlijk ook cirkelen rondom de Verhalen uit de Tuin. Dit zal in ieder geval gelden voor de meditatieavonden van 2 oktober en 7 mei, dan zullen ze geleid worden door ds. Ina Veldhuizen.

De meditatieavonden zijn op 2 oktober, 6 november, 4 december 2018, 8 januari,
5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni 2019 van 20.30-21.30 uur in De Wingerd. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom om een keer of vaker een meditatie mee te maken! Voor meer informatie: Sandra de Jong, famdejong@aol.nl. Als je nieuw bent, is het handig om je van te voren aan te melden (mag kort van te voren), dan kan Sandra eventuele wijzigingen doorgeven.