Close

Lijden aanzien..?

Datum: donderdag 26 september 2019
Onderwerp: Lijden aanzien..?
Spreker: Marinus van den Berg

Kom je voor een avond over lijden je huis uit? Het lijden dat de televisie op allerlei manieren laat zien is veelal wel aan te zien of nieten dan ga je naar de DWDD. Als je zelf lijdt heb je een ander verhaal, maar wie wil en kan dat beluisteren of aanzien? Lijden willen we oplossen. Lijden willen we verklaren of verlichten. We willen er iets aan doen, maar lijden aanzien..?

Na zich, 40 jaar als geestelijk verzorger – pastor verbonden te hebben met verpleeghuizen en de thema’s van verlies, sterven en dementie, schreef Marinus van den Berg het boek Lijden verlichten. In mei verscheen het boek: Dicht op de dag, waarin hij vertelt over het jaar waarin onder meer zijn jongste zus overleed. Lijden aanzien … onmacht ervaren … wat wel en niet doen. Hij voelt zich nauw verwant met het boek: Raak de wonden aan van Tomáš Halík. Hij komt vanuit zijn eigen ervaringen luisteren en praten met iedereen die zijn huis uit komt op 26 september.

Marinus van den Berg is pastor, schrijver en veelgevraagd spreker over omgaan met zinvragen bij verlies, levenseinde en rouw. Hij is inmiddels met emeritaat. Dicht op de dag is zijn laatste boek en afgelopen mei verschenen.