Close

26 sept: Lezing Vorming & Toerusting

Donderdag 26 september start de commissie Vorming & Toerusting in De Wingerd het nieuwe seizoen met de lezing ‘Lijden aanzien …?’ door Marinus van den Berg. Aanvang: 20.00 uur. Bijdrage: €5,-

Kom je voor een avond over lijden je huis uit?  Het lijden dat de televisie op allerlei manieren laat zien is veelal wel aan te zien. Zo niet, dan ga je naar de DWDD. Als je zelf lijdt heb je een ander verhaal, maar wie wil en kan dat beluisteren of aanzien? Lijden willen we  oplossen. Lijden willen we verklaren of verlichten. We willen er iets aan doen, maar lijden aanzien …?

Marinus van den Berg is pastor, schrijver en veelgevraagd spreker over omgaan met zinvragen bij verlies, levenseinde en rouw. Hij was 40 jaar geestelijk verzorger/pastor in verpleeghuizen en had dagelijks te maken met verlies, sterven, dementie.  Hij schreef het boek ‘Lijden verlichten’ en in mei verscheen het boek ‘Dicht op de dag’. Daarin vertelt hij over het jaar waarin zijn jongste zus overleed. Lijden aanzien. Onmacht ervaren. Wat wel en niet doen? Van den Berg komt vanuit zijn eigen ervaringen praten en luisteren.