Close

Foto-expositie in de Wingerd: ‘Kijk onze wijk’

Tieners van de ontmoetingsplek Homespot in de wijk Overstegen hebben in voorjaar 2022 foto’s gemaakt in hun wijk. Onder de titel ‘Kijk onze wijk’ hangt een selectie hiervan t/m 26 november te kijk in de hal van de Wingerd.

Tieners die bij HomeSpot komen, hebben de wijk Overstegen in beeld gebracht. Ze werden daarbij geholpen door twee fotografen van de Fotoclub Oude IJssel. Na een aantal workshops trokken de jongeren op een mooie voorjaarsmiddag de wijk in met hun telefooncamera’s. Na selectie en bewerking hebben de afgedrukte foto’s een plek gekregen in wijkcentrum de Daele. De wijkregisseur opende de expositie en ook de burgemeester kwam later een kijkje nemen.

Tot en met 26 november hangen de foto’s in de hal van de Wingerd. Ook zijn er kaarten en/of verjaardagskalenders te koop. De opbrengst komt ten goede aan het werk van HomeSpot.

Homespot biedt jongeren van 11 tot 15 jaar een plek om elkaar te ontmoeten, te ontspannen, gezond te eten, te sporten en huiswerk te maken. De jongeren hebben verschillende achtergronden. Verschillen in gezinssituatie, in geloofsovertuiging en in taal die huis gesproken wordt.