Close
Ester van de Haar

Ester v.d. Haar houdt Preek van de Leek

Op zondagmiddag 23 februari houdt Ester van de Haar de Preek van de Leek in de Catharinakerk in Doetinchem. Aanvang 16.00 uur. Zij zal haar verhaal, in samenspraak met Elske te Lindert, sopraan en organist/pianist, ondersteunen met muziek.

 

Ester van de Haar is directeur-bestuurder van cultuurcentrum Gruitpoort in Doetinchem dat binnenkort samen gaat met Amphion en Muziekschool Oost-Gelderland. Van huis uit is ze docent en onderwijskundige en voor ze bij de Gruitpoort kwam was ze onder andere jaren lang educatief uitgever.


Ester is als zevende kind in het katholieke gezin van der Eerden, geboren en getogen in Doetinchem. Ze is op haar 17e vertrokken uit de Achterhoek maar sinds 20 jaar weer op haar geboortegrond teruggekeerd. Ze is getrouwd en heeft een dochter van 20 en een zoon van 18.


Ester heeft als titel voor haar Preek van de Leek ‘Zeven’ gekozen omdat dat getal en daarmee de religieuze en energetische waarde ervan steeds weer een bijzondere rol speelt in haar leven.

 

De Protestantse Gemeente Doetinchem nodigt tweemaal per jaar iemand uit met een regionale bekendheid. Gevraagd wordt of hij/zij vanuit persoonlijke bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid een preek wil houden. De bedoeling is dat deze bijeenkomsten een breed publiek zullen raken, zowel kerkgangers als mensen van buiten de kerk. Ds. Henk Makkinga is gastheer. Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een drankje.