Doetinchemse Passietocht

Op woensdagavond 28 maart trok voor de vierde keer een passietocht door de stad. Een terugblik.

Het is bijna traditie dat het weer niet meewerkt als we in Doetinchem vanuit de Muziekschool Oost- Gelderland en de Protestantse Gemeente Doetinchem de Passietocht organiseren. Deze keer was het nogal regenachtig, maar toch….gewapend met paraplu’s stond daar in het Mark Tennantplansoen het publiek dat zich deze tocht door de stad achter het verlichte kruis niet liet ontnemen. Eerst zong Kwintet Kern – B op het podium aldaar het nummer Only You, waardoor de toon meteen gezet was. Ook Rosanne Hebing zong buiten in de kou ontroerend mooi On my own. Ina wist de goede toon te treffen met haar verbindende teksten, die een vervolg kregen in de Catharinakerk, na de tocht door de stad waarin de optocht met passende muziek begeleid werd door muzikanten van de AMDG Wehl. Het Bizet Ensemble van de muziekschool had intussen gemusiceerd voor degenen die alvast een plekje in de droge kerk hadden gevonden. Nadat iedereen binnen was en het kruis op de goede plek stond, was de kerk flink vol en kon het programma verdergaan. Het projectkoor zong onder leiding van Anna Marie Krijgsman en begeleid door Maria Woerde twee delen uit het Kyrie van Fauré. Kwintet Kern – B zong diverse nummers, waaronder het bekende Gabriela’s song. Het Bizetensemble onder leiding van Birgit Sachtleven speelde een werk van Albinoni en The Vivids, een meidenzanggroep van de muziekschool zong de sterren van de hemel met de Speeltuin van Marco Borsato en een Gospelmedley. Afgesloten werd door het projectkoor met You’ll never walk alone. Op die manier werd het verhaal, vooral ook door de aansprekende teksten van Ina Veldhuizen waardoor telkens de muziekstukken met elkaar werden verbonden, hoopvol afgesloten. Het was een Passietocht, maar het werd uiteindelijk Pasen! (Janny Jansons)