Close

Doetinchem ‘op project’ naar Ecuador

In 2020 gaat er weer een Doetinchemse (jongeren)groep ‘op project’ voor World Servants. Dit keer gaat de groep in Ecuador werken aan gebouwen voor cacaocoöperaties. In de groep is nog plaats voor een aantal jonge deelnemers (vanaf 16 jaar). Aanmelden kan tot en met 19 mei. Informatie: Hans Bijleveld, tel. (0314) 332 429 of e-mail: info@worldservantsdoetinchem.nl

World Servants werkt in Ecuardor samen met partners die werken aan coöperatievorming en training onder kleine cacaoboeren. In het gebouw, waar de projectdeelnemers samen met de lokale bevolking aan gaan bouwen, kan de cacao worden opgeslagen en verwerkt en is ruimte om de cacaoboeren (bij) te scholen in teelttechniek, opslag en verwerking. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de cacao verbetert en de boeren meer marktmacht genereren, waardoor ze een betere prijs voor hun cacao krijgen waarvan ze kunnen bestaan.

De projectgroep heeft dit fair trade-project uitgekozen omdat het aansluit bij het fair trade-karakter van de PG Doetinchem en van de burgerlijke gemeente Doetinchem. Met dit project kan vanuit Doetinchem een bijdrage worden geleverd aan de basis van de fair trade-productie in Ecuador. Zie ook de website van World Servants.

Vanuit Doetinchem zijn eerder twee succesvolle World Servants-projecten gerealiseerd: de bouw van klaslokalen, lerarenwoning en latrines in Malawi (project DoeMalawi in 2013) en de bouw van een gemeenschapshuis en enkele huisjes in een gemeenschap van leprosen in Myanmar (project DoeMyanmar in 2017).