De PGD doet mee aan de Schoenendoosactie

De PGD doet ook dit jaar weer mee aan de Schoenendoosactie. We geven een schoenendoos vol bruikbare spullen aan kinderen ver weg die het moeilijk hebben. Helpt u mee?

Tijdens de Schoenendoosactie versieren kinderen en volwassenen van onze kerken een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed, een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen. Zo maken ze kennis met het evangelie, vaak voor het eerst.

Hoop en toekomst. Vorig jaar gingen er vanuit Nederland meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo. Kinderen in vluchtelingenkamp Mavrovouni op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Ook voor onze eigen kinderen is de Schoenendoosactie impactvol. Ze ontdekken hoe je het geloof heel praktisch handen en voeten kunt geven.

Hoe meedoen? Op de vierplekken ligt een folder met alle informatie. Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van €5 per doos nodig. We vragen u die te betalen via de QR-code op de folder. Maar overmaken of het geld in de envelop stoppen die bij de folder zit, mag ook.
U kunt uw schoenendoos inleveren op dinsdagmiddag 15 november en donderdagmiddag 17 november van 16.30 uur tot 19.30 uur in Kerkelijk Centrum De Wingerd.

Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie? Kijk op: gainhelpt.nu