Close

Boek 300 jaar protestants Wehl

Op 17 juli 2021 bestaat de Protestantse Gemeente in Wehl officieel 300 jaar. In verband hiermee verschijnt in juni a.s. een boek over de drie voorbije eeuwen. Het boek zal verschijnen in een luxe uitgave, in zowel zwart-wit als kleur, met harde kaft, genaaid gebonden en in A-4 formaat. Bij voorinschrijving is de prijs €17,50.

Ontegenzeglijk hebben de leden van de Hervormde Gemeente Wehl door de eeuwen heen veel tot stand gebracht in het overwegend katholieke Wehl. In 1719 is het plan gemaakt voor een nieuwe kerk, welke eerst in 1721 tot stand kwam. Maar liefst 300 jaar lang bleef deze kleine gemeente zelfstandig. De 300 jaar zijn volgemaakt en thans is er sinds 1 januari 2019 een fusie met de Protestantse gemeente Doetinchem, waarbij Wehl een eigen vierplek heeft behouden.

Eenieder die interesse heeft in deze historie, die vanzelfsprekend ook is ingebed in de geschiedenis van Wehl als geheel, kan tot 1 april a.s. een voorinschrijving doen om in het bezit te komen van deze unieke uitgave. U kunt hiervoor een bericht sturen aan: de Oudheidkundige Vereniging Wehl (OVW) ov.mail@hotmail.com  of aan Frits Kranenbarg fak@kpnmail.nl