Close

Bible journaling

Biblejournaling is een vorm van bijbellezen waarbij je de woorden die je leest op een creatieve manier ver werkt. Dit kan door middel van waterverf, acrylverf, stempels, washitape, stickers, gelatos, fineliners et- cetera.

De woorden blijven beter hangen als je ze niet alleen leest of hoort, maar er ook iets creatiefs mee doet.

Aan de slag:

  • Kies één van de tekstgedeelten uit die dit seizoen in het boekje Tuin vol Verhalen staat.
  • Lees het gedeelte en onderstreep of markeer welke tekst jou het meeste aanspreekt.
  • Schets de tekst in de vrije ruimte met potlood. Bedenk of je een achtergrond wilt en maak die met je favoriete materiaal (potlood, stift, verf, enz. ).
  • Trek nu je schets over met pen en versier vervolgens de bladzijde met materiaal zoals: stickers, washitape, stempels, tekeningen, foto’s, enz. …

Vind je het leuk om te weten wat anderen doen met Biblejournaling? Meld je dan aan bij Charlotte van Dijk. Zij kan je toevoegen aan een Whatsappgroep van mensen uit de Protestantse Gemeente Doetinchem die via foto’s elkaar laten zien wat ze doen met Biblejournaling. Er is ook een speciale Biblejournaling- bijbel die rondgaat in deze groep en waarin steeds een andere deelnemer een creatieve verwerking achterlaat en de bijbel doorgeeft aan de volgende. Maar je kunt ook meedoen met deze groep als je de bijbelgedeelten in het Tuin- boekje op je eigen manier wilt verwerken. Het is ontzettend leuk om elkaar zo te inspireren. Meer info: Charlotte van Dijk, dijkvaneencharlotte@hotmail.com, 06-55073376.

Bekijk hier een filmpje waarin Charlotte vertelt over Biblejournaling. Wat is het, hoe kan het er uit zien en waarom zou je dat gaan doen? Kijk eens of het iets voor jou zou kunnen zijn.