Close

Lezing Vorming & Toerusting

Wanneer:
23 januari 2020 @ 20:00 – 22:00
2020-01-23T20:00:00+01:00
2020-01-23T22:00:00+01:00

Rik Zweers, jonge Theoloog des Vaderlands, komt ‘kietelen’

Donderdag 23 januari  komt Rik Zweers (29) op uitnodiging van de commissie Vorming & Toerusting spreken in De Wingerd. Aanvang 20.00 uur. Bijdrage: €5.

De titel van Rik Zweers’ lezing was begin november nog niet bekend. Wat we wel weten is dat Rik spreekt, schrijft en filmt over van alles wat met geloof en zingeving te maken heeft. Hij is begaan met de wereld en alles wat erop leeft en wil graag confronteren en kietelen. Hij maakt zich kwaad over sociaal onrecht, zoekt en onderzoekt de spanning tussen homoseksualiteit en theologie en is meestal voorzichtig optimistisch.
Geraakt door de ruimte die beelden, kunst en verhalen scheppen, ziet hij het als zijn missie de verbeelding terug te brengen in de kerk. ‘God is een vrouw, en ze wordt oud’, hoor je Rik Zweers dan zomaar zijn lezing starten op een verder behoorlijk abstracte avond over religiositeit. Dat is wat Rik doet; de abstractie en afstand verbreken met een beeld dat je pakt en deelnemer maakt. Eindeloze intellectuele bespiegelingen op veilige afstand? Niet als het aan Rik Zweers ligt. Als eerste jonge Theoloog des Vaderlands krijgt hij een prachtig podium voor zijn missie, op vele plekken, via vele kanalen.
Rik Zweers is laatstejaars student GPW (Godsdienst pastoraal werker) en docent van zijn eigen module kunst en zingeving voor studenten Social Work en Theologie aan de Hogeschool VIAA in Zwolle.