Catharinakerk info. Evensong aanvangstijd 16.00 uur

Simonsplein 25
7001 BM Doetinchem
Catharinakerk info. Evensong aanvangstijd 16.00 uur @ Catharinakerk

Op zondag 27 november wordt in de Catharinakerk een Evensong gehouden.

Een Evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk en wordt meestal gezongen door een koor of cantorij. In zo’n Evensong zijn er vaste onderdelen, zoals -de preces (een aantal vaste verzen en responses); -een Psalm (die zingend worden gereciteerd, bijv. als chant); -twee bijbellezingen die worden afgesloten met de canticles (resp. het Magnificat, lofzang van Maria en het Nunc Dimittis, de lofzang van Simeon); -en verschillende responses (gezongen en gereciteerde gebeden waaronder het Onze Vader). Daarnaast worden enkele hymns/liederen in samenzang gezongen.

Voor al deze onderdelen kan geput worden uit Engelse koormuziek uit vijf eeuwen. De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel, is wat zo’n Choral Evensong zo bijzonder maakt.

Kortom: Balsem voor je ziel. Rust, bezinning en schoonheid.

Deze Choral Evensong houden we op de 1e zondag van Advent, op weg naar Kerst, de viering van de komst van Christus. We lezen uit het boek Jesaja waarin het visioen van vrede – de wereld omgekeerd, beschreven wordt. Jesaja doet dit in een tijd waarin vrede ver te zoeken is. Hij beschrijft niet alleen een mooie droom maar wil met zijn woorden mensen aanzetten om die droom te leven. Jezus doet hetzelfde. Hij geeft zelfs een levensprogramma om samen goed te kunnen leven in vrede.

Van harte welkom bij deze Evensong op zondag 27 november om 16.00 uur in de Catharinakerk.