Close

Rik Zweers

Datum: donderdag 23 januari 2020
Onderwerp: wordt in januari 2020 bekend gemaakt.
Spreker: Rik Zweers.

Rik schrijft, spreekt en filmt over van alles wat met geloof en zingeving te maken heeft. Hij is begaan met de wereld en alles wat erop leeft en wil graag confronteren en en kietelen. Hij maakt zich kwaad over sociaal onrecht, zoekt en onderzoekt de spanning tussen homoseksualiteit en theologie en is meestal voorzichtig optimistisch. Geraakt door de ruimte die beelden, kunst en verhalen scheppen, ziet hij het als zijn missie de verbeelding terug te brengen in de kerk. ‘God is een vrouw, en ze wordt oud’, hoor je Rik Zweers dan zomaar zijn lezing starten op een verder behoorlijk abstracte avond over religiositeit. Dat is wat Rik doet; de abstractie en afstand verbreken met een beeld dat je pakt en deelnemer maakt.

Eindeloze intellectuele bespiegelingen op veilige afstand? Niet als het aan Rik Zweers ligt. Dit jaar krijgt hij als eerste jonge Theoloog des Vaderlands een prachtig podium voor zijn missie, op vele plekken, via vele kanalen.

Rik Zweers is laatstejaars student GPW (Godsdienst pastoraal werker) en docent van zijn eigen module kunst en zingeving voor studenten Social Work en Theologie aan de Hogeschool VIAA in Zwolle.