Wehl straks vierde vierplek PGD

De protestantse gemeenten van Wehl en Doetinchem gaan samen. Volgens de planning wordt eind dit jaar de fusieakte getekend. De komende maanden komt dat proces in een stroomversnelling. Ontmoeting is vanaf deze maand ook het kerkblad in Wehl. De website van Wehl stopt; de gegevens gaan over naar deze website.
Wehl wordt de vierde vierplek van de protestantse gemeente Doetinchem en zal relatief zelfstandig blijven met veel ruimte voor eigen vormgeving van de kerkdiensten en het bezoekwerk. Wehl voegt in bij de diaconie, catechese, vorming en toerusting en de ledenregistratie.
In het juninummer van Ontmoeting staat een interview met Henk Boonen, sinds 1 januari 2016 hier predikant, en met Kees Rotte, voorzitter van de kerkenraad. Henk en Kees typeren hun gemeente als actief en betrokken. Op zondag gaan weinig mensen ter kerke, maar “iedereen doet wat”, zegt Kees. Taakdragers, noemt men de actieve gemeenteleden in Wehl. Ze moeten er allebei bij aantekenen dat maar een handjevol een langdurige functie op zich neemt. Of, zoals Henk Boonen het zegt: “De bestuurskracht is hier niet sterk.” Kees Rotte: “Het is lastig om kader te krijgen.”