Close

30 maart: lezing over Maria, icoon van genade

Donderdagavond 30 maart houdt prof. Arnold Huijgen in de Wingerd een lezing over Maria op uitnodiging van de Comissie Vorming en Toerusting. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 5 inclusief een kopje koffie/thee.

Maria is een voorbeeld van geloof en vertrouwen. Wie naar haar kijkt wordt geïnspireerd en bemoedigd. In de rooms-katholieke traditie en in de geloofsbeleving speelt Maria, de moeder van de Heer, een prominente rol. In het protestantisme heeft zij een veel bescheidener plaats gekregen. Er zijn maar weinig protestantse theologen die over haar geschreven hebben.

Prof. Arnold Huijgen deed dat in 2021 wel en zijn boek werd in dat jaar tot beste theologische boek van het jaar gekozen. In zijn lezing zal prof. Huijgen terug gaan naar de Bijbel om Maria opnieuw in beeld te brengen als Joods meisje, moeder van de Verlosser en moeder van de gelovigen. Hoe werd zij gewaardeerd in de traditie en wat kan zij betekenen voor ons geloven vandaag?

Arnold Huijgen is hoogleraar dogmatiek aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam.

Op de site van ‘Kerkdienst gemist’ wordt een livestream aangeboden voor hen die deze avond thuis willen volgen. Voor hen is een QR code beschikbaar voor een bijdrage in de tegemoetkoming van de kosten. Deze QR code wordt gedurende de uitzending permanent in beeld gebracht.