29 sept: Preek van de leek

Drie jaar geleden startte in de Catharinakerk het project ’Preek van de Leek’. Meer of minder bekende mensen in de regio van buiten de kerk worden daarvoor uitgenodigd. Vanuit hun persoonlijke bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid houden zij een preek/lezing, waarin ze in gesprek gaan met een door hem of haar uitgekozen bijbelverhaal.

Zondag 29 september om 16.00 uur is de beurt aan Rocco Ostermann. Rocco is muzikant en schrijver en in de Achterhoek een bekende verschijning. Ook landelijk heeft hij een flinke schare fans. Hij is de frontman van Donnerwetter, Magic Fish, The Bruurkes en als gitarist actief in Shaking Godspeed. Als zanger/tekstschrijver heeft hij o.a. affiniteit met Johnny Cash. Zoals Cash de songs van anderen tot zeer persoonlijke hoogtepunten zong, zo zingt Rocco Ostermann de versies van ‘the man in black’  weer naar een andere dimensie. Momenteel bezoekt hij met zijn muzikale partner Wout Kemkens gevangenissen om er verhalen op te halen en om samen met de gedetineerden muziek te maken en te schrijven.
Ook schreef Rocco een boek: ‘De buitenstaander’. Een recensent schreef hierover: “Een boek vol door verbazing gedreven verhalen”.

Hij ziet het als een uitdaging om een preek voor te bereiden. Het geloof van zijn jeugd heeft hem aan het wankelen gebracht en vooral twijfel en onrust gezaaid. Hij herkent zich in de bijbelse figuren Thomas en Jona.

De Preek van de Leek is vrij toegankelijk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een drankje. De collecte bij de uitgang is ter bestrijding van de onkosten en een door Rocco te bepalen doel.