Close

25-25 in gesprek

Vrijspraak voor losers, Nadia Bolz –Weber

“Wat als de persoon die je probeert te vermijden, je beste ‘shot’ genade is voor vandaag? En wat als het daar om gaat?”

Nadia Bolz-Weber weet op een verrassende, zichzelf niet ontziende en soms grofgebekte manier oude woorden uit de Schrift weer te laten oplichten. Sterker nog, ze laat zien hoe genade stroomt door allerlei mensen heen. En je ontdekt dat een oud, wellicht zelfs stoffig woord als ‘genade’ misschien wel een  bijzonder sprankelende inhoud kan gaan krijgen.

 

In ‘Vrijspraak voor losers’ houdt Nadia Bolz-Weber een vlammend pleidooi voor religieuze vrijheid. In een eerlijke, verhalende stijl vertelt zij over haar werk als pastor. Zij ontdekt dat God zich laat vinden in alle mensen. Keer op keer ontmoet ze God in mensen die het minst geschikt lijken: een agnost, een travestiet of een criminele bisschop. Door deze onheilige heiligen te ontmoeten, leert ze wat genade is. Dit boek laat zien wat er gebeurt als gewone mensen brood en wijn delen, de Bijbel lezen en elkaar hun levensverhalen vertellen.

Nadia Bolz-Weber was de voorganger van een Lutherse gemeenschap die ze in 2008 startte in Denver: House for All Sinners and Saints. Een plek waar verslaafden, drag queens en andere outsiders elkaar ontmoeten.

Een boeiend boek met om elkaar te bespreken. Iedereen die mee wil doen, schaft zelf het boek aan.

Voor:              Iedereen globaal tussen de 25-50 jaar

Waar:             Kerkelijk Centrum de Wingerd, Bongerd 4

Wanneer:      woensdagavond 2 en 30 oktober, 27 november 2019,

                        8 januari, 5 februari, 4 maart, 1 april, 27 mei 2020

Tijd:                20.00-21.30 uur

Leiding:          ds. Ina Veldhuizen

Opgave:         voor 26 september bij Karin Meerman (info@karinmeerman.nl)