Catharinakerk

15 mei: Andacht vanuit Catharinakerk

Op zaterdag 15 mei om 16.30 uur wordt er vanuit de Catharinakerk een Andacht uitgezonden. In deze Andacht ligt het accent op Maria, omdat de maand mei bekend staat als Mariamaand.

U kunt thuis meegenieten van hele oude en hele nieuwe muziek over Maria. Liga Vilmane bespeelt zowel het grote orgel in de Catharinakerk, als ook het kistorgel. Elske te Lindert zingt als sopraan liederen van Hildegard von Bingen (12e eeuw) en stukken van Rihards Dubra en Henryk Gorecki (21e eeuwse componisten uit Letland en Polen). Theo Menting  spreekt de teksten uit.

Een moment van aandacht en rust, mooie muziek en inspirerende teksten.

De Andacht duurt drie kwartier en is te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

Normaal gesproken stoppen de Andachten na april, maar om in deze bijzondere tijd via de muziek en de teksten wat troost en hoop te bieden, gaan ze dit jaar nog even door. Ook de derde zaterdag van juni (19 juni) is nog een Andacht.