17 april: vijfde Doetinchemse Passietocht

Voor het vijfde jaar op rij wordt in Doetinchem  een passietocht door de stad gehouden. De tocht op 17 april vanaf 19.30 uur wordt georganiseerd door de Muziekschool Oost-Gelderland in samenwerking met de Protestantse Gemeente Doetinchem.

Op woensdag 17 april om 19.30 uur is het startpunt in het Mark Tennantplantsoen achter de Nieuwstad. Daar zal muziek klinken en begint ds. Ina Veldhuizen als verteller het verhaal over de laatste dagen van Jezus’ leven. Daarna lopen de zangers van het projectkoor samen met het publiek dat zich van tevoren op kan geven om het verlichte kruis mee te helpen dragen in een lange stoet, begeleid door muzikanten, via de Synagogestraat en de Boliestraat naar de Catharinakerk. Daar gaat vanaf ongeveer 20.00 uur het verhaal met woorden, zang en muziek verder en vindt ook de afsluiting plaats. In de Catharinakerk treedt naast het projectkoor ook het Barok Ensemble ’Barok Centraal’ van de Muziekschool Oost- Gelderland op en laten Marieke Visser en Rosanne Hebing als soliste van zich horen. De muziek van de Doetinchemse passietocht is een verrassende mix van verschillende muziekstijlen. Onder andere delen uit de rockopera Jesus Christ Superstar, Ave verum van Charles Gounod en Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber zullen klinken. Afgesloten wordt met een gospel, die samen met het publiek kan worden gezongen.

Wandel mee en beleef deze passietocht! En neem gerust uw vrienden en buren mee.

Namens de organisatie van de passietocht, Janny Jansons- van Dijk