15 september: Andacht in Catharinakerk

Zaterdag 15 september is er in de Catharinakerk weer een Andacht, de eerste van een nieuw seizoen. Zoals altijd begint de Andacht om 16.30 uur en duurt het ongeveer 40 minuten. De toegang is gratis, bij de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

Elske te Lindert en Theo Menting verzorgen deze Andacht. Vijftien september is de dag van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten. Op deze dag wordt in de katholieke kerk gedacht aan de zeven smarten van Maria. Daarom willen Elske en Theo Maria centraal stellen, door juist haar lofzang te zingen en te spelen; het Magnificat. Het gregoriaanse Magnificat klinkt en er worden verschillende ‘Maginifcat-fuga’s’ gespeeld op het orgel, o.a. van Pachelbel. Bij de muziek klinken meditatieve teksten over de vraag wat Maria voor ons geloof betekent.

Een Andacht is even stil staan. Stil staan bij wat er toe doet en waar je in de drukte van alledag niet zoveel aandacht aan kunt geven. Het woord komt uit Duitsland. Wij nemen het over, omdat het goed weergeeft wat er gebeurt.

Een moment van rust,

een moment van aandacht,